16 de junio de 2019
 • Sábado, 15 de Junio
 • 12 de juny de 2019

  Salvem Portocolom demana restaurar l'escà de Sa Capella i recuperar el seu ús públic

  Salvem Portocolom demana restaurar l'escà de Sa Capella i recuperar el seu ús públic
  SALVEM PORTOCOLOM

  PALMA DE MALLORCA, 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

  La plataforma 'Salvem Portocolom' ha demanat aquest dimecres la restauració del l'escà de sa Capella del municipi per al funcionament de petites embarcacions a més de la recuperació del seu ús públic per evitar la instal·lació de negocis privats que "envaeixen" aquest lloc de Porto Petro.

  Així ha informat l'entitat en una nota en la qual han recordat que sa Capella és un element patrimonial protegit l'empedrat del qual s'ha degradat a causa de la "falta de manteniment" i a l'ús d'embarcacions pesades.

  "Malgrat les promeses i les bones intencions, ha passat un altre hivern i no ha començat la restauració d'aquesta bella construcció que Ports dels Balears vol tancar definitivament en el futur, deixant-ho com un element purament decoratiu", han manifestat des de la plataforma.

  PROJECTO 'CORSO'

  En aquest sentit, Salvem Portocolom ha assenyalat que la presència més gran d'amarraments per a embarcacions de luxe en el moll és una situació de la qual "alguns sectors" s'aprofiten per reprendre el projecte del Corso, que contempla una rampa encallada de nou metres d'ample a la zona de sa Bassa Nova.

  Aquest projecte, segons explica l'entitat, també contempla una cantina i un aparcament que ocuparia "la pràctica totalitat" de l'esplanada.

  "Els informes desfavorables de Medi ambient i de Recursos Hídrics i la pressió popular han paralitzat de moment el projecte, encara que encara no s'ha descartat i apareix a l'Avantprojecte del Pla General de Ports 2018-2033", han advertit des de l'entitat, que ha mostrat el seu desig que l'esplanada del Corso torni a ser una zona verda.

  Contador

  Lo más leído