9 de marzo de 2021
3 de juny de 2009

Sampol exposarà a González-Sinde la conveniència de "descentralitzar" les inversions culturals

MADRID, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

El senador autonòmic per les Balears Pere Sampol proposarà demà a la ministra de Cultura, Àngels González-Sinde, que procedeixi a desplegar una política de "descentralització de les inversions" en aquesta matèria, per a la qual cosa il·lustrarà la seva posició amb diversos casos concrets de les Balears.

Així ho va detallar a Europa Press el senador del Bloc per Mallorca, qui en qualitat de portaveu del Grup Mixt a la Comissió de Cultura de la Cambra Alta, aprofitarà la compareixença de González-Sinde en aquest òrgan parlamentari per incidir que "el Ministeri de Cultura d'Espanya és el de totes les cultures i les llengües del país".

Sampol aprofitarà la seva intervenció parlamentària, a més, per exposar, a més, un "increment" en la política d'inversions en centres ubicats en les comunitats i centrarà part de la seva intervenció en alguns casos concrets de les Balears.

Entre els apartats que traslladarà a la ministra de Cultura, va citar la situació de la col·laboració al consorci de la ciutat romana de Pollentia, aspecte en el qual Sampol es mostra partidari que l'executiu participi econòmicament en el projecte.

Un altre dels punts que tratarà és la necessitat d'emprendre obres al castell d'Alaró o la tornada dels 'Bous de Costitx', unes peces arqueològiques de l'època talaiòtica trobades en el santuari de Son Corró. Finalment, Sampol es referirà a l'impuls del plurilingüisme com patrimoni cultural.