3 de agosto de 2020
22 de juliol de 2010

Santiago Tadeo encapçalarà les llistes del PP de Menorca per a les pròximes eleccions insulars i autonòmiques

MENORCA, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president del PP de Menorca, Santiago Tadeo, ha avançat avui que encapçalarà les llistes dels populars en les pròximes eleccions insulars i autonòmiques del 22 de maig de 2011 i ha matisat que no vol ser president del Consell de Menorca per "alimentar" el seu ego, sinó per "donar un tomb a la situació actual i tornar als menorquins la il·lusió de tenir una illa que podria ser un paradís del Mediterrània i que abans era l'enveja de resta de destinacions turístiques".

Tadeo va censurar que el pacte de governabilitat al Consell insular (PSOE-PSM) és un "llast" per als menorquins i ha apuntat que l'Illa necessita "un canvi en la manera de fer política".

El dirigent popular ha assenyalat al PSOE i, concretament, a l'actual consellera de Treball i Turisme del Govern, Joana Barceló, com a principal culpable de la situació "límit" a la qual s'ha arribat i ha criticat que els socialistes han permès que "una minoria hi hagi destrossat l'economia menorquina", fent referència al PSM.

"La situació econòmica de Menorca és molt complicada com a conseqüència de la conjuntura que s'està vivint a escala internacional, però també a causa de la nefasta política que s'ha portat a terme des del Consell insular", ha matisat.

Durant un esmorzar amb els mitjans en el qual van participar tots els consellers del grup popular, el president insular del partit va puntualitzar que "no hi ha una altra alternativa que el PP" de cara a les pròximes eleccions del 22 de maig. En aquest sentit, va puntualitzar que "tenim un equip preparat per prendre el comandament, tant en les administracions locals, com el Consell".

El líder del PP ha remarcat la necessitat de propulsar el creixement econòmic "donant un impuls a la iniciativa privada", el que, segons ha apuntat, "és perfectament compatible amb el fet que Menorca sigui una Reserva de la Biosfera". Una altra de les prioritats dels populars és aconseguir que el turisme "torni a tenir el pes que tenia fa quinze anys".

Tadeo ha advocat per la modificació i flexibilització de l'actual Pla Territorial Insular (PTI), tot i que ha matisat que el PP "no entrarà a valorar determinades zones protegides del territori". "Aquesta norma territorial està subjecta actualment a la subjectivitat del qual mana, el que crea una enorme inseguretat jurídica als empresaris", ha explicat.

Alhora, es va referir al Pla Director Sectorial d'Equipaments Comercials presentat fa dues setmanes pel Consell insular i que es debatrà durant una sessió plenària el pròxim dia 30. Tadeo ha apuntat que el partit es troba ara mateix analitzant el document i, en aquest sentit, no va voler avançar si el PP votarà en contra o a favor d'aquest text.