14 de octubre de 2019
 • Domingo, 13 de Octubre
 • Sábado, 12 de Octubre
 • 3 de març de 2009

  Santiago viatja a Cuba i L'Equador per visitar els projectes de cooperació que es realitzen des del Govern

  PALMA DE MALLORCA, 3 Mar. (EUROPA PRESS) -

  La consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, viatjarà avui dimarts, a Cuba i a l'Equador per visitar els projectes en matèria de cooperació que manté el Govern amb aquests països, com són 'Les balears amb la infància a Cuba' i la creació de l'Institut per al Desenvolupament i la Innovació Educativa, a la ciutat de Quito.

  El departament que dirigeix Santiago ha informat que aquest viatge està promogut per l'UNICEF i l'Organització d'Estats Iberoamericans (OEI), i pretén conèixer de primera mà com avancen aquests projectes en els quals el Govern està invertint temps i diners per millorar la situació dels ciutadans d'aquests llocs.

  En el seu periple per Cuba, Santiago i Balanzat seran testimonis de com des de l'any 1998, quan ha començat el programa 'Les balears amb la [infància] de Cuba', s'ha reduït considerablement, aproximadament a la meitat, els casos d'anèmia infantil a l'illa.

  Així, aquest projecte consisteix en l'elaboració d'uns purés de fruites que han estat prèviament enriquits per controlar la deficiència de ferro i prevenir l'anèmia entre la població infantil. D'aquesta manera, s'afegeixen 2 mil·ligrams de ferro i 30 mil·ligrams d'àcid ascòrbic per cada 100 grams de puré, de manera que s'incrementa un 30% la quantitat habitual de ferro.

  D'altra banda, a la capital equatoriana la consellera inaugurarà l'Institut per al Desenvolupament i la Innovació Educativa, que desenvoluparà tres tipus de projectes com són un destinat a l'alfabetització; un altre d'inserció professional i un tercer per a la formació de mestres, amb places per a prop de 1.000 persones.

  Alhora, la Conselleria va incidir que aquest projecte va sorgir ja que l'Equador és el primer país iberoamericà que genera immigració a l'arxipèlag, de manera que amb aquest tipus de programes els ciutadans d'aquest país no necessitaran emigrar a altres països per poder guanyar-se la vida.