30 de marzo de 2020
19 de setembre de 2008

SAS nega haver venut Aebal però admet que haurà de prendre "decisions importants"

PALMA DE MALLORCA, 19 de setembre (EUROPA PRESS)

El grup Scandinavian Airlines (SAS), propietari d'Aerolínies de les Balears (AeBal) i d'Spanair, va negar avui que hagi venut AeBal, però va confirmar que la companyia haurà de prendre "decisions importants" encaminades a la reestructuració de la companyia.

Fonts del grup escandinau van assegurar a Europa Press que a dia d'avui la companyia "no ha venut AeBal". Sobre la possibilitat de fer-ho en un futur, van apuntar que no entraran en especulacions i van insistir en què "de moment no ha estat venuda".

Les mateixes fonts van recordar que SAS està portant a terme una "reestructuració" i en aquest procés, en què "es portaran a terme importants decisions", "no s'ha pres cap determinació al respecte d'AeBal".

Un mitjà de comunicación digital -mallorcadiario- publica en la seva edició d'avui que la companyia, amb seu a Palma, ha estat venuda a l'expresident d'Aerolínies Argentines (AA), Antonio Mata, una informació que la companyia escandinava desmenteix.

Precisament, des de dilluns passat AeBal va deixar de volar per la seva filial Spanair. El pla de viabilitat d'Spanair estableix la retirada de vuit avions, cinc dels quals operava AeBal en règim de 'wet lease' --subcontractació d'avió i tripulació--.

Aebal, companyia constituïda en 1999, va néixer amb el propòsit d'atendre el transport aeri regular de passatgers i càrrega des de i cap a Balears.