25 de enero de 2020
 • Viernes, 24 de Enero
 • 4 de juny de 2008

  Sebastián assegura que una de les primeres actuacions en turisme serà col·laborar en la reforma de la Platja de Palma

  MADRID, 4 Jun. (EUROPA PRESS) -

  El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha assegurat avui que una de les primeres actuacions del Govern en matèria turística consistirà en la col·laboració per a la reforma de la Platja de Palma per impulsar la seva requalificació com destí turístic.

  En el transcurs de la seva compareixença al Congrés dels Diputats per explicar les línies d'actuació del seu departament, Sebastián va detallar que una de les estratègies del seu departament serà la de garantir la qualitat i sostenibilitat dels destins turístics.

  Sobre aquesta qüestió, va detallar que una de les accions prioritàries versarà en col·laborar amb altres administracions públiques per requalificar destinacions de 'sol i platja', detallant que dins d'aquesta política "l'aposta principal" serà la reforma integral de destinacions "amb un elevat efecte demostració", entre els quals va enumerar la Badia de Palma, la Costa del Sol Occidental i San Bartolomé de Tirajana en Gran Canària.

  El màxim responsable en matèria de Turisme del Govern va precisar que aquests projectes de reconversió incidiran en fer "més atractives" les destinacions com la Platja de Palma --sobretot en la seva projecció internacional--.

  PLA RENOVE

  Alhora va anunciar en presentació d'un ampli Pla Renovi d'instal·lacions turístiques --en col·laboració amb les comunitats autònomes i entitats locals-- consistent "en potenciar criteris de sostenibilitat, eficiència energètica, qualitat i responsabilitat que millori la competitivitat dels destins turístics espanyols i que els adeqüi als profunds canvis i reptes als quals s'enfronta el turisme ara i en el futur", va precisar el Ministre.

  Sebastián també va avançar altres mesures innovadores del seu departament en les polítiques públiques en turisme, com és el cas del projecte 'Privilege Spain' que fomentarà la creació d'una cartera de productes específics orientats cap a una demanda d'alt poder adquisitiu.

  "Es pretén amb això que aquestes línies de producte contribueixin a millorar el posicionament i la imatge d'Espanya com destí entre aquests grups d'elevats ingressos", va postil·lar el ministre qui va incidir que l'esmentat pla de renovació d'instal·lacions tindrà "un impacte immediat en el sector de la construcció".

  TURISME SOCIAL EUROPEU

  Una altra de les mesures que va destacar Sebastián pel sector va ser l'impuls amb altres departaments ministerials i institucions europees un pla de 'Turisme Social Europeu' per contribuir a "trencar" la desestacionalització del sector i contribuir "a un major nivell de contractació en els períodes de temporada baixa".

  En aquest sentit, Sebastián va afirmar que a causa de "l'èxit" del model de Turisme Social de l'Imserso espanyol deu promoure's la seva "transnacionalitat a nivell de tota Europa". Cap recordar que el Govern balear ha mostrat interès a fomentar aquest programa com ha incidit en ocasions la consellera de Treball i Formació Margarida Nájera.

  "Ens trobem davant d'uns ciutadans europeus, que poden venir a Espanya en temporada baixa si sabem dissenyar, juntament amb els empresaris i sindicats del sector, el producte adequat per a aquest mercat potencial de 100 milions d'europeus entre 55 i 75 anys. És un mercat encara per descobrir i impulsar i que, sens dubte, en el futur pot contribuir poderosament a la desestacionalització", va concloure Sebastián.