7 de marzo de 2021
4 de juny de 2008

Sebastián diu que no es pot parlar de "crisi" al turisme de sol i platja i reitera la seva aposta a la Platja de Palma

MADRID, 4 de juny (EUROPA PRESS)

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha assegurat avui que el turisme i els destins de 'sol i platja' no estan en crisis i va reiterar l'aposta per "incrementar la qualitat" que desplegarà el Govern durant la legislatura, posant com a exemple els projectes de reconversió extraordinaris de zones turístiques com el cas de la Platja de Palma.

Tot i això Sebastián no va poder precisar les partides pressupostàries que es dedicaran al turisme dins dels pressupostos generals de l'Estat per a 2009 ja que els mateixos encara no estan elaborats, si bé va remarcar que una vegada comenci la seva articulació donarà informació puntual dels mateixos en compareixences tant al Congrés com els mitjans de comunicació.

Tot i això, el ministre va precisar que el compromís del Govern amb la remodelació de l'oferta turística és tangible, i va posar per cas els 321 milions d'euros desplegats en 2008 per portar a terme actuacions compreses en el Pla Horitzó 2020.

Anteriorment, la portaveu del PP en turisme, la diputada per les illes María Salom li va demanar --durant la seva compareixença al Congrés per exposar les línies de la política ministerial-- concreció sobre les partides i termini d'execució d'obres que té pensat l'executiu tant en el relatiu a la Platja de Palma com en el referent al desplegament del Pla 2020, lamentant al seu terme que no hagi ofert informació sobre aquesta qüestió.

A la mateixa, el ministre va detallar que el nombre de turistes ha augmentat en un 13 per cent i la despesa desplegat pels mateixos un 14 per cent. "No podem parlar de crisis del turisme de sol i platja", va postil·lar.

També va assenyalar que el pla de Turisme Social Europeu s'orientarà a la instal·lació hotelera que estigui infrautilitzada, i que per a això es posarà en contacte amb les comunitats autònomes, entitats locals i institucions dels països emissors per plantejar les experiències "pilots" que puguin desplegar-se en aquest any.

Tot i això, va precisar que el programa aspira a "multiplicar" en alguns casos l'estada dels turistes estrangers en temporada baixa i repercutirà en tota la indústria associada al turisme, els serveis i els productes d'oci. També es va mostrar confiat que el cost de la seva posada en marxa sigui "molt baix".

Per la seva banda, el portaveu de turisme del PSOE al Congrés, Félix Larrosa, es va mostrar convençut del "treball intens" que està portant a terme el Govern espanyol a aconseguir culminar el projecte de reforma de la Badia de Palma, i va incidir en la necessitat de culminar la reforma i convertir aquest destí en un "referent internacional" i un "model" per a Espanya, amb el qual poder atreure un major nombre de visites.