7 de diciembre de 2019
 • Viernes, 6 de Diciembre
 • 18 de maig de 2009

  El senador per Eivissa i Formentera intervindrà avui a la cambra alta en una comissió sobre l'adopció nacional

  EIVISSA, 18 May. (EUROPA PRESS) -

  El senador per Eivissa i Formentera, Pere Torres, 'Cassets', té previst intervenir aquesta tarda a la Comissió Especial del Senat sobre l'Estudi d'Adopció Nacional i Temes Afins que es farà a partir de les 16.00 hores.

  Segons va exposar Torres, "des de fa mesos s'estan portant a terme una sèrie de Comissions Especials al senat amb l'objectiu d'estudiar en profunditat i buscar solució a la problemàtica de l'adopció nacional".

  El senador ha concretat que avui dia, a Espanya, "no existeix una verdadera consciència col·lectiva de la situació de l'adopció nacional actual". Per a moltes persones "resulta un tràmit complex i amb un gran handicap" que es veu reflectit en els llargs temps d'espera, ha matisat.

  El senador ha apuntat, en declaracions recollides per Europa Press que" es fa evident la necessitat de buscar una major especialització en matèria d'adopció per part de jutges i fiscals".

  Segons ha concretat 'Cassets' aquest resulta un dels principals motius pel qual els índexs d'adopció internacional són més grans que els d'adopció nacional a Espanya.

  D'una banda, ha afegit, no hi ha una comunicació clara i transparent en la gestió del desemparament i els acogimientos en les seves diferents variants i, per un altre, existeix un escàs coneixement per part de l'opinió pública, que "hauria de conèixer les necessitats i problemes de la població infantil del territori espanyol", ha afirmat.

  La Comissió Especial d'avui es portarà a terme davant de les compareixences del president de la Federació d'Associacions per l'Adopció (FADA), Francesc Acero Álvarez, per informar-lo sobre el treball fent al camp de les adopcions i acogimientos, i del president de l'Associació Pro Drets del Nen i la Nena, José Luis Calvo Casal, a qui es donaran a conèixer les últimes informacions concernents per tal d'estudi de la Comissió.