20 de enero de 2021
22 de juny de 2019

El 'Sí' a la república guanya a la consulta popular sobre el model d'Estat de Bunyola

El 'Sí' a la república guanya a la consulta popular sobre el model d'Estat de Bunyola
OCB - ARCHIVO

En total han votat 208 persones, 200 s'han decantat pel 'Sí' a la República mentre que 5 han preferit optar per la Monarquia

PALMA DE MALLORCA, 22 Jun. (EUROPA PRESS) -

El municipi mallorquí de Bunyola ha acollit aquest dissabte una consulta sobre el model d'Estat en el qual el 'sí' a la república ha guanyat per 200 vots a l'opció de la monarquia, que ha aconseguit 5 vots, segons ha informat l'organització a través de Twitter.

En total, a Bunyola han votat 208 persones, de les quals 200 s'han decantat pel 'Sí' a la República mentre que 5 han preferit optar per la Monarquia. A més, s'han comptabilitzat dos vots nuls i un vot en blanc.

Així, Bunyola se suma a la resta de municipis de l'Illa, com Valldemossa, Esporles, Art o Santa Maria, que ja han acollit consultes d'aquestes característiques. En aquesta iniciativa, que ha tingut lloc a l'antic mercat, han pogut votar tots els residents al municipi majors de 16 anys entre les 09.00 i les 14.00 hores.

Els resultats s'han fet públics en acabar el recompte, sobre les 14.30 hores. Es tracta d'una consulta simblica que se celebrar després que s'hagin dut a terme també conferncies que abordaran aquests dos models d'estat.

Para leer más