20 de mayo de 2019
 • Domingo, 19 de Mayo
 • 22 de abril de 2008

  El Sindicat Mèdic veu un seguiment "massiu" de la vaga i critica els "excessius" serveis mínims

  PALMA DE MALLORCA, 22 d'abril (EUROPA PRESS)

  El secretari general del Sindicat Mèdic Lliure de Balears (SMLB), Isidro Torres, ha afirmat avui que els facultatius de l'Hospital Son Llàtzer estan realitzant un seguiment "massiu" de la convocatòria de vaga, secundada per més del 90% dels metges, si bé ha criticat els "excessius" serveis mínims marcats per l'Ib-Salut, que obliguen al 50% dels professionals a romandre en el seu lloc de feina.

  El Sindicat va celebrar aquest matí a les 8.30 hores una assemblea a l'Hospital Son Llàtzer, on va informar als metges sobre les demandes realitzades a l'Ib-Salut a la reunió d'ahir, que no van comptar amb l'acceptació de l'administració, el que va portar al sindicat a mantenir la convocatòria de vaga a partir d'avui.

  En declaracions a Europa Press, Torres va assegurar sentir-se "doblement reforçat" i "plenament recolzat" pels facultatius, els quals ha mostrat avui la seva "total disposició" a secundar l'atur.

  En aquest sentit, Torres va considerar excessius els serveis mínims convocats per l'Ib-Salut, el qual "està obligant a treballar a la meitat de la plantilla". Segons Torres, avui haurien d'estar en el seu lloc de feina un número semblant de metges que en un dia festiu, "quan la realitat és que estan treballant molts més".

  Segons la seva opinió, l'administració utilitzarà aquesta elevada proporció de serveis mínims per "desacreditar" el SMLB i denunciar que està havent un seguiment de l'atur mínim.

  Tot i això, segons Torres, els adhesius que els metges porten a la solapa de les seves bates a favor de la vaga demostren que, malgrat estar treballant, comparteixen el "sentiment" majoritari favorable a l'atur.

  Uns 2.700 metges de Balears estan cridats des d'avui a la vaga- que es prolongará durant 29 jornades- després que ahir finalitzés sense acord la reunió que van mantenir l'Ib-Salut i el SMLB. El Sindicat va decidir mantenir la convocatòria de vaga després de considerar insuficients els vuit milions d'euros que ha proposat l'Ib-Salut per respondre les seves reivindicacions salarials.