21 de marzo de 2019
2 de desembre de 2008

Sindicats i empreses començaran a negociar els plans d'igualtat el 2009, dos anys després d'entrar en vigor la llei

PALMA DE MALLORCA, 2 Des. (EUROPA PRESS) -

Els sindicats i les empreses de les Balears començaran a negociar els plans d'igualtat el 2009, quan la Llei d'Igualtat complirà dos anys de la seva entrada en vigor, el que els converteix en un dels aspectes menys desenvolupats d'aquesta normativa legal, tot i que es tracta d'una obligació per a les companyies en termes qualitatius i quantitatius, que en alguns casos a més està prevista en el conveni.

Així va quedar constatat avui en la 'Jornada sobre plans d'igualtat' que va organitzar a l'Hotel Tryp Bellver de Palma el sindicat CCOO en col·laboració amb la Conselleria de Treball i Formació, la responsable de la qual, Joana Barceló, va inaugurar a primera hora d'avui ressaltant la importància de posar en marxa la negociació d'aquests recursos, que va considerar que aporten "més eficiència", amb vista al pròxim any.

El principal motiu d'això és que la llei autonòmica va ser aprovada el 22 de març del 2007, pel que complirà dos anys a principis del pròxim exercici i, segons Barceló, cal avançar en la seva aplicació en aspectes com els citats plans o la conciliació de la vida laboral i famílies. Perquè "més igualtat equival a justícia social" va subratllar.

Sobre aquesta qüestió, la responsable de la Secretaria de la Dona de CCOO a Balears, Agustina Canosa, va admetre que, en la nostra Comunitat Autònoma "encara no hem donat el tret de sortida per començar a negociar els plans d'igualtat amb les empreses"; una nova dinàmica que afavoriria que els llocs de poder en les empreses també estiguessin a l'abast de les empleades que es promocionin.