20 de junio de 2019
12 de juny de 2019

Sindicats de la Policia estudien mesures contra el Govern per subvencionar un còmic sobre l'1-O que veuen injuriós

Qualifiquen l'actuació de l'Executiu autonòmic de "vexatòria, insultant i humiliant"

PALMA DE MALLORCA, 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

Les organitzacions sindicals representatives de la Policia Nacional, SUP, CEP, UFP i SPP, han informat aquest dimecres que estudiaran mesures contra el Govern per subvencionar, través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), un còmic sobre el referèndum de l'1-O a Catalunya que veuen injuriós.

Segons han explicat en un comunicat les organitzacions sindicals, el document que inclou "grollers insults, injúries i similars" contra les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i contra "la justícia i la democràcia".

"El còmic constitueix una apologia completa del colpisme separatista catalanista, una total apologia dels fets que aquesta setmana, una vegada enjudiciats part dels presumptes delinqüents que els van cometre, seran irremeiablement condemnats a penes importants de presó", han explicat.

En aquest sentit, han criticat l'actuació "vexatòria, insultant i humiliant" del Govern per haver-ho finançat "amb els diners dels impostos dels balears als adlàters dels qui han tractat de destruir la nació, l'estat, el país i la convivència".

Les organitzacions sindicals han titllat la inversió de l'Executiu autonòmic com a "malversació de cabals públics agreujada per la seva destinació a l'atac de l'Estat" pel que han instat els components de les forces de seguretat a "no acudir a cap acte de l'insultant Govern, ni a participar en cap activitat propiciada per aquesta institució que ha demostrat la seva absoluta parcialitat a favor dels presumptes delinqüents i els seus còmplices".

Amb tot, han explicat que reconeixen "sens dubte" la llibertat d'expressió però recorden que s'estén fins a on la llei diu, "de vegades quan deliberadament s'excedeix el límit s'aconsegueix
la injúria i la calúmnia".

En aquest sentit, han informat que, d'una banda, estudiaran les mesures pel Govern i, per una altra, exigiran als tribunals les accions penals corresponents i que d'ofici haurien d'iniciar quan presentem les corresponents denúncies o querelles criminals per als autors.

Finalment, han sostingut que "no solament" les organitzacions signatàries del comunicat estan en contra de l'edició d'aquest llibre sinó que "han tingut coneixement" que la Prefectura Superior de Balears ha donat compte a la Direcció general de la Policia perquè prengui les accions oportunes.

Contador

Para leer más


Lo más leído