31 de marzo de 2020
18 de agost de 2008

Sis joves voluntaris europeus treballen en la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre

PALMA DE MALLORCA, 18 d'agost (EUROPA PRESS)

Sis joves procedents de diferents països de la Unió Europea realitzen tasques de manteniment dels voltors negres a la finca que la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre (BVCF) té a Campanet, a més d'ajudar al control i vigilància dels nius d'aquestes aus en la Sierra de Tramuntana, emmarcat dins un programa europeu.

Els nois, d'entre 18 i 30 anys, tenen perfils laborals diferents, que van des de biòlegs o veterinaris a llicenciats en Belles Arts o cuiners. Aquests voluntaris són originaris de França, Irlanda, Montenegro, Sèrbia, República Txeca i Macedònia.

Mitjançant comunicat, el director de la BVCF, Juan José Sánchez, va assegurar que és una experiència "única" on no només es transmet la importància del manteniment de la fauna i la flora mallorquines, sinó que resulta una trobada "gratificant" a l'hora de conviure amb gent de diferents procedències.

Aquests voluntaris cohabiten en una casa de lloguer a Campanet, on la BVCF té un conveni signat amb l'Ajuntament d'aquesta població, que els facilita l'immoble. Amb aquests, ja són 12 els voluntaris que hauran col·laborat amb BVCF al llarg de l'any.

El programa de conservació del voltor negre té una subvenció pels voluntaris que, a més de treballar en el manteniment dels animals, busca crear un espai de relacions entre els joves europeus. A més de la col·laboració de la Comissió Europea, també intervenen el Ministeri de Treball i Afers Socials i la Conselleria d'Esports i Joventut.