17 de octubre de 2019
 • Miércoles, 16 de Octubre
 • 28 de agost de 2008

  Sis persones són detingudes en una operació contra la venda d'estupefaents en un local de copes d'Eivissa

  PALMA DE MALLORCA, 28 d'agost (EUROPA PRESS)

  Agents de la Policia Nacional han desmantellat un punt de venda de substàncies estupefaents ubicat en un pub d'Eivissa, amb el resultat de la detenció de dos encarregats i un total de quatre relacions públiques del local, i en què van ser intervinguts a prop de 860 comprimits d'èxtasis i 400 dosis de vidre. En l'operació, van ser arrestades sis persones, entre les quals es troben dos encarregats i quatre relacions públiques del local.

  En un comunicat, el CNP va explicar que aquests oferien tota mena de drogues als clients que freqüentaven el bar de copes, la majoria dels quals eren turistes estrangers. Alhora, va destacar que l'operació ha estat portada a terme per agents del GRECO Balears, pertanyent a la UDICO Central, en un local situat en platja den Bossa després de descobrir que, a més de les seves tasques de relacions públiques i encarregats de l'establiment, les persones que regentaven l'establiment es dedicaven a oferir i distribuir als clients tota mena de substàncies estupefaents.

  En aquest sentit, la Policia Nacional va sostenir que la investigació es va iniciar arran de les últimes intoxicacions detectades durant el mes de juliol passat a la zona on s'ubicava aquest local, i cuyo l'origen del qual va ser pel que sembla el consum de pastilles d'èxtasis i vidre per part de ciutadans estrangers.

  Una vegada captat un client, fixaven amb ell una cita a l'establiment, on negociaven el preu i la quantitat de la substància que anava a adquirir, a més d'acordar la forma i lloc de lliurament, que habitualment es portava a efecte en els serveis del local.

  Durant la transacció, que podia ser efectuada per qualsevol dels sis detinguts, la resta de personal realitzava tasques de vigilància i cobertura per assegurar l'èxit de la venda.

  En la nit del passat dia 20 d'agost, com culminació del dispositiu desenvolupat, es va practicar el registre del local i es va procedir a la detenció dels mateixos. D'aquesta manera, la intervenció va tenir lloc en el moment en què es portava a terme una venda de vuit comprimits d'èxtasis i un gram de vidre en pols a uns clients.

  REGISTRE EN EL LOCAL I EN UN PIS

  En el registre es van localitzar cinquanta pastilles d'èxtasis, 12 embolcalls d'un gram de cocaïna, vuit embolcalls d'un gram de vidre, una quantitat d'haixix pendent de la pesada i aproximadament 40.000 euros en efectiu, tot això ocult en el magatzem.

  Els detinguts, que treballaven perfectament organitzats, disposaven d'un pis pels voltants del pub que utilitzaven exclusivament per a l'emmagatzematge, manipulació i envasament de la droga. Així, en el local únicament tenien petites quantitats d'estupefaent que, una vegada s'esgotava, anaven reposant en funció de la demanda.

  En el registre de l'esmentada habitatge es van intervenir: 800 pastilles d'èxtasis amb el logotip L.V., 400 dosis de vidre, 160 grams de cocaïna en roca, un quilo i mig d'haixix, nombrosos retallades, centenars de trossos de cinta de jardiner i una balança de precisió.

  Així entre els efectes intervinguts es troben, a més de les dosis de vidre i els comprimits d'èxtasis, un total de 170 grams de clorhidrat de cocaïna en roca, un quilogram i mig d'haixix, una bàscula de precisió, i centenars d'embolcalls per preparar les dosis, així com un 36.653 euros en efectiu.