14 de octubre de 2019
 • Domingo, 13 de Octubre
 • Sábado, 12 de Octubre
 • 7 de abril de 2008

  El SML espera que l'Ib-Salut cessi en el seu intent de "desacreditar i dividir" al col·lectiu mèdic abans de la vaga

  PALMA DE MALLORCA, 7 Abr. (EUROPA PRESS) -

  El Sindicat Mèdic Lliure de les Balears ha dit avui que confia que l'Ib-Salut cessi en el seu intent de "desacreditar i dividir" al col·lectiu mèdic del sistema públic i doni mostres de raonament abans del començament de la vaga, previst per a la setmana del 21 d'abril, tal com va acordar divendres passat el comitè executiu del sindicat després de constatar un fracàs absolut en les negociacions amb la Conselleria de Salut i Consum.

  El Sindicat va celebrar avui dos assemblees informatives als hospitals Mateu Orfila i Son Llàtzer, en les que van recollir un suport massiu dels professionals de la salut a l'arrencada de la vaga. En els dos casos, el Sindicat va explicar als facultatius el resultat "manifestament insuficient" de les 12 mesos de negociacions mantingudes amb l'administració.

  Al llarg d'aquesta setmana està previst que se celebrin noves assemblees en altres hospitals de les illes, tot i que encara no és possible fixar el calendari perquè "estem pendents que ens cedeixin les sales d'actes en els quals celebrar les reunions", va assenyalar en declaracions a Europa Press el secretari general del sindicat, Isidro Torres. Dijous podria celebrar-se una assemblea a l'Hospital de Manacor i divendres en Son Dureta, tot i que aquesta possibilitat està per confirmar.

  Així, va assenyalar que està previst fer la petició legal de vaga a Delegació de Govern i mentrestant s'informarà als facultatius de tot el que vagi esdevenint-se. "Per la via que imposa el Govern malament anem", va etzibar Torres, qui va considerar que "han d'entrar en raonament i seure a negociar com hem estat fent tot i que el conseller digui que no hem estat fent-ho", va sentenciar.

  En concret, el Sindicat Mèdic va anunciar divendres passat la convocatòria d'una vaga indefinida després del "rotund fracàs" de les negociacions amb l'Ib-Salut, que impedeixen entreveure la "més mínima" possibilitat d'arribar a un acord entre les dues parts, segons consideren, indicant que no s'ha aconseguit "cap acord" al llarg de les 12 reunions mantingudes amb l'Ib-salut aquestes últimes setmanes.

  Per la seva banda, des de l'Ib-Salut van lamentar "profundament" la decisió del Sindicat van criticar que hagi trencat "unilateralment" el procés de diàleg i les taules de treball, a l'entendre que manté un conflicte en els centres sanitaris "sense cap motiu que justifiqui la nova convocatòria de vagues". El Servei de Salut considera, amb tot, que ha fet un "considerable esforç econòmic" superior als set milions d'euros, que representen una pujada mitjana salarial, en alguns casos, superior al 5 %, que se suma altres millores retributives que ja s'estan aplicant.