6 de marzo de 2021
18 de desembre de 2009

Socies lamenta que el Nadal d'aquest any sigui la primera en què no es produeix una "treva" en la política balear

El delegat del Govern espera que, en 2010, "deixem enrere una de les etapes més fosques" de la història de les Balears

PALMA DE MALLORCA, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

El delegat del Govern a Balears, Ramón Socias, ha lamentat que el Nadal d'aquest any sigui el primer en la història recent que no es produeix una "treva" en la política de les illes, que, en aquest moment, està condicionada per nombroses reunions urgents i tensions entre les diferents formacions que governen les principals institucions.

Segons ha manifestat el representant de l'Estat a l'arxipèlag, durant la celebració de la tradicional recepció que dispensa als mitjans de comunicació cada any per aquestes dates, "ni tan sols en aquestes festes, en les que abans es produïa la treva nadalenca, l'haurà aquest any", a causa del "ritme frenètic" amb el qual es desenvolupen els esdeveniments polítics durant els últims mesos.

En el seu brindis nadalenc, el delegat es va mostrar esperançat que, en 2010, "deixem enrere una de les etapes més fosques de les Balears", superant la crisi econòmica, recuperant l'ocupació i contenint l'avanç de la Grip A. Al mateix temps, també ha demanat que la situació política "se'n vagi aclarint i estabilitzant", perquè la Comunitat Autònoma arribi a les eleccions de 2011 amb normalitat.

D'altra banda, Sòcies ha recordat que 2009 "ha estat un any difícil", a causa de diferents factors, com són els atemptats terroristes que s'han produït entre juliol i agost, que els van costar la vida a dos guàrdies civil; o bé, l'aparició de casos de Grip A, una epidèmia per la qual han mort ja quatre ciutadans de les illes; sense oblidar, la crisi econòmica, que va repercutir en l'activitat turística.

A més, el delegat del Govern ha destacat la tasca feta pels mitjans de comunicació el passat 30 de juny, quan s'ha produït en Palmanova (Calvià, Mallorca) el primer atemptat amb cotxe bomba de la història de les Balears, en què han estat assassinats els agents de la Guàrdia Civil, Carlos Sáenz de Tejada i Diego Salvà. Un assumpte que ha estat "tractat amb especial sensibilitat" per la premsa i la resta de recursos informatius de les illes.

A més, Ramón Socias també va agrair, "ja que ningú ho fa" des d'altres institucions, el treball de "denuncia i d'informació" feta pels mitjans "durant els últims mesos i en aquests precisos moments"; al que ha afegit que "la transparència en una democràcia mai ha de crear por", perquè "els beneficiats són els ciutadans", ha precisat.