8 de marzo de 2021
4 de abril de 2008

Socorristes de les Balears insten els Ajuntaments a contractar a tècnics titulats perquè vigilin les platges

EIVISSA, 04 d'Abril (EUROPA PRESS)

El vicepresident de l'Associació Balear de Socorristes, Renzo Nápoli, va considerar avui "imprescindible" que els Ajuntament de les illes contractin tècnics de platges titulats "per vetllar pel seu correcte manteniment i protecció". Nápoli va advocar per controlar que les actuacions de socorristes, cartells de risc, banderes, usos d'embarcacions o motos aquàtiques sigui l'adequat ja que a dia d'avui "en molts punts les boies de delimitació de zones de bany i navegació no es respecten o no són correctes".

El vicepresident de l'Entitat, que agrupa 30 professionals, va afegir en declaracions a Europa Press que aquesta figura tallaria la permissivitat de restaurants, establiments i empreses privades de socorrisme d'aquest tipus d'activitats.

Per al socorrista, els Ajuntament han d'impulsar amb celeritat la contractació de professionals en les seves platges, ja que "el 2006 va baixar la qualitat percebuda pels usuaris de les mateixes a causa d'una falta de previsió pel que fa a dates i personal", va lamentar.

Nápoli també es va referir als problemes de l'entitat que el maig complirà un any per a la posada en marxa de d'un conveni col·lectiu de socorrisme que reguli les condicions mínimes del seu treball. Les causes es deuen a les reticències d'algunes empreses per elaborar aquest document segons va explicar.

Advocar perquè es compleixi la normativa vigent pel que fa a socorrisme es refereix i continuar aprofundint en l'absència d'accidents greus, tant en platges com piscines vigilades, és la pretensió del col·lectiu que recorda que els banyistes han de tenir especial precaució a les zones més perilloses de les Pitiüses, pels seus corrents i onatge, com ara Cala Nova o Cala Lenya, en la part llevant de l'illa, o les concorregudes Salines, Sa Trinxa, i Cala Comte a la zona sud.

Les recomanacions llançades pels socorristes són que els usuaris es fixin en estat del mar, mirin la bandera de senyalització, i es dirigeixin al socorrista en cas de dubte.

Respecte a les xifres d'accidents Nápoli va recordar que durant 2007 les cinc morts per ofegament registrades a Eivissa i Formentera tenien lloc durant el mes de maig en piscines privades que no tenien socorrista, causa per la qual va posar de manifest que tota instal·lació amb 250 usuaris hauria de comptar per llei amb un professional, tot i que va recomanar la seva contractació tot i que no excedeixi aquest número.

A més el vicepresident de l'entitat va recordar que "els socorristes no són cangurs i que els pares han d'assumir que aquest tipus d'infraestructures d'oci són perilloses si no es controla als més petits".