1 de marzo de 2021
11 de setembre de 2008

Solbes desvincula el finançament autonòmic dels Pressupostos i invita al PP a negociar-los

MADRID, 11 Set. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident segon del Govern, Pedro Solbes, ha assenyalat avui que la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat per a 2009 i el debat sobre el finançament autonòmic són dues discussions diferents i va preguntar al PP si podrà tenir ells en les negociació del projecte econòmic dels socialistes per al pròxim any.

"Son dues negociacions diferents en fòrums diferents", va recalcar Solbes, va respondre Solbes en resposta a la portaveu adjunta del PP, Fátima Báñez, durant la sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats.

Solbes va explicar que el Govern ha fet una proposta en matèria de finançament que "val la pena discutir" tot i que no inclogui tots els elements que les autonomies reclamen, si bé va mostrar la seva confiança que surti endavant i arribi al Congrés, on els diputats populars podran fer les seves aportacions.

Respecte a la negociació pressupostària, que ahir va arrencar oficialment després de la seva reunió amb sindicats i patronal, Solbes va assegurar que buscarà "el major suport possible", per al que es reuniran durant la setmana que ve amb tosas els grups "que han mostrat interès". "La meva pregunta és si també tindré en aquestes reunions a algú vinculat al PP", va concloure.

La diputada popular havia expressat la seva preocupació perquè la negociació pressupostària es vegi afectada pel debat del finançament autonòmic, "afectant l'interès general", d'acord amb les declaracions del president de la Generalitat, José Montilla, i el vicesecretari general del PSOE, José Blanco, en aquest sentit, de manera que li va reclamar que "desperti" i actuï com un "home de l'Estat".