24 de mayo de 2019
11 de abril de 2008

Son Llàtzer organitzarà avui i demà la reunió anual del Grup Espanyol d'Investigació en Càncer Ovàric

PALMA DE MALLORCA, 11 d'abril (EUROPA PRESS)

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Son Llàtzer organitza aquest any a Palma la reunió anual del Grup Espanyol d'Investigació en Càncer Ovàric (GEICO), que tindrà lloc avui i demà a l'Hotel Pal·les Atena.

Segons un comunicat, el GEICO, format per 52 hospitals espanyols i l'Institut Nacional d'Oncologia de l'Havana (Cuba), és un grup d'investigació sense ànim de lucre dedicat a promoure l'atenció assistencial d'alt nivell d'excel·lència a les pacients que pateixen tumors ginecològics, a més de facilitar-los l'accés a proves clíniques amb nous tractaments.

Fins ara, les reunions anuals es portaven a terme a Madrid, però la implicació del Servei d'Oncologia de Son Llàtzer --a través de l'oncòloga Isabel Bover-- en les tasques del grup investigador ha fet possible que aquest any es faci a Palma, on durant dos dies es tractaran, entre d'altres temes, el paper de la cirurgia de rescat en el càncer d'ovari i el tractament del carcinoma d'endometri.

Segons Bover, el tractament prioritari en el càncer d'ovari és la cirurgia, tot i que només en el 30-40 % dels casos es fa de manera òptima. "El fet que es practiqui una bona cirurgia influeix en l'índex de supervivència de la dona", va explicar Bover.

Tenint en compte que no es poden prevenir ni el càncer ovàric ni el carcinoma d'endometri, en els casos en el que la dona present antecedents familiars directes de aquestes malalties, és convenient que acudeixi a una Unitat de Consell genètic que pot avaluar el risc de predisposició genètica.

Així, si és portadora d'un oncogen i hi ha un risc alt de patir càncer, se li poden recomanar una profilaxia quirúrgica o un seguiment controlat a càrrec de l'especialista. Alhora, si la pacient presenta sagnat vaginal, dolor en les pelvis o en l'abdomen i/o distensió abdominal, ha de consultar amb la major brevetat possible el metge. És important seguir uns hàbits de vida sans, com evitar l'obesitat, fer exercici físic i sotmetre's a exploracions ginecològiques periòdiques.