27 de febrero de 2021
4 de juny de 2008

El Stei-i manifesta que els professors de l'ensenyament concertada se senten "maltractats" per la Conselleria

EIVISSA, 4 de Juny (EUROPA PRESS)

El Sindicat Stei-i a Eivissa va denunciar avui que els professors de l'ensenyament concertat se senten "maltractats" per la Conselleria d'Educació i Cultura que va descomptar els dos dies de vaga en les últimes nòmines però "encara no ha posat al dia les taules salarials del 2008".

En declaracions a Europa Press, la responsable d'ensenyament concertada, Neus Llaneres, va assenyalar que el col·lectiu està "indignat" pel tracte que rep de la Conselleria, que "s'ha tret de la set el decret de mínims del 30 per cent de professorat, en període de vaga, quan la llei marcava només el treball dels equips directius". Llaneres va recordar que els professors de la concertada efectuaran noves vagues demà dijous, dia 5, i dimecres que ve, dia 11, en les que "reclamem alguna cosa que ve determinat per la pròpia llei".

D'altra banda, Llaneres va apuntar que "en cap cas" se sol·licita una equiparació amb el sector públic sinó que "es demanda una correspondència salarial al 99,4 per cent, respecte el sou d'un interí, que també és personal contractat, en aquest cas per un ens públic", va explicar. Per a Llaneres la gent està "malentenent al col·lectiu" que no tracta d'igualar-se a un funcionari que va obtenir la seva plaça per oposició ja que "no pretenem cobrar el mateix que aquests, ni tan sols la totalitat del que perceben els interins".

La responsable d'ensenyament concertada del sindicat va argumentar que l'augment salarial que es demana és progressiu "de tal forma que la millora salarial començaria a repercutir en aquests treballadors en 2009 i acabaria en 2012". Al respecte d'aquesta equiparació, al 99,4 per cent, ha afirmat que "el sou dels interins també s'incrementarà amb els anys de manera que mai s'arribarà a cobrar aquesta xifra real".

Finalment, la responsable del Stei-i va subratllar que en 2001 i 2004 sí es va poder arribar a acords amb la Conselleria mentre que "ara no està sent possible ja que a la reunió que s'ha produït el passat dia 30 de maig la Institució no va respondre a la proposta que van lliurar tots els sindicats el dia 28 de maig".