7 de agosto de 2020
18 de febrer de 2009

Successos.- Detenen un home en Son Sant Joan amb 3 quilos de pasta de cocaïna, que actuava com a 'mula' de traficants

PALMA DE MALLORCA, 18 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Grup de policia Judicial de la Comissaria de l'Aeroport palmesà de Son Sant Joan va detenir a un home de 39 anys, al qual se li ha intervingut una partida de tres quilos de pasta de cocaïna i qui, a més, actuava com 'correu' o 'mula' de narcotraficants.

En un comunicat, la Direcció General de la Policia i de la Guàrdia Civil, ha destacat que el detingut, a més de la quantitat que transportava al doble fons de la seva maleta, portava 35 grams de la mateixa droga mitjançant embolcalls en el seu estómac.

L'individu ha estat detingut quan acabava d'aterrar d'un vol procedent de Zuric, on havia realitzat una escala des de Sao Paulo. Alhora, la Direcció General ha remarcat que, tenint en compte la ciutat des d'on va partir cap a el Brasil i el lloc de residència del detingut, el destí de la droga és la Costa del Sol.

Abans de ser posada al mercat, la pasta de cocaïna hauria d'haver passat per un laboratori clandestí i ser sotmesa a un procés químic que l'hagués convertit Clorhidrat de cocaïna, amb una puresa pròxima al 95 %.

Així, tenint en compte que el gram de cocaïna a un 51 % de puresa es ven al consumidor per aproximadament 60 euros el gram, la droga intervinguda, una vegada transformada en clorhidrat de cocaïna i tallada o adulterada amb altres substàncies podria duplicar el seu pes i aportar un benefici econòmic als narcotraficants d'uns 600.000 euros.

El detingut serà posat a disposició judicial quan sigui donat d'alta a l'hospital de Son Dureta i presti declaració davant dels funcionaris que el van detenir.