15 de noviembre de 2019
 • Jueves, 14 de Noviembre
 • 14 de gener de 2009

  Successos.- Detingudes diverses persones que es feien passar per sordmudes per demanar almoina

  PALMA DE MALLORCA, 14 de gener (EUROPA PRESS)

  Diverses persones de nacionalitat romanesa han estat detingudes a Palma per fer-se passar pels membres d'una associació per a discapacitats sordmuts i per als nens pobres, argument mitjançant el que demanaven almoina als vianants, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

  En les últimes setmanes, la policia va detectar una proliferació de persones d'origen romanès, entre les quals es trobaven diversos menors, que simulaven ser sordmuts i membres d'una associació regional per a discapacitats. Per acreditar l'esmentada informació, mostraven als vianants un paper fals amb el qual requerien una quantia econòmica per finançar l'esmentada associació.

  Diversos ciutadans havien abonat des de cinc a vint euros, creient que estaven col·laborant en una bona causa. Alhora, alguns dels detinguts, al no aconseguir el seu objectiu, havien recorregut al furt o fins i tot al robatori amb violència (estrebada), com va ocórrer en la tarda de dimarts al carrer 31 de desembre de Palma, on un home de 79 anys va ser saltat per dues dones i un home que prèviament s'havien identificat com membres de l'esmentada organització.

  Després d'observar que hi havia retirat diners d'un caixer, li van donar l'estrebada sostraient-li 140 euros.