23 de enero de 2021
16 de desembre de 2008

Successos.- La policia intervé més de quatre quilos de cocaïna a Eivissa que anaven a ser distribuïts en les festes

PALMA DE MALLORCA, 16 de desembre (EUROPA PRESS)

Agents de la Policia Nacional van intervenir a Eivissa quatre quilos i mitjà de cocaïna en roca de gran puresa que anaven a ser distribuïts a l'illa en les festes nadalenques i va detenir a cinc persones de nacionalitat espanyola, entre ells el capitost de la banda, els qui introduïen la substància estupefaent per a la seva distribució en bars i discoteques.

En un comunicat, la Direcció General de la policia i de la Guàrdia Civil va detallar que el líder de l'organització disposava de contactes a la península per proveir-se de la droga i, després, altres membres del grup la introduïen a l'illa. Alhora, disposava de diverses habitatges llogades de manera que la mercaderia era repartida entre tots els domicilis, que estaven estratègicament situats per detectar la presència policial.

La policia també va destacar que la banda tenia "fèrries mesures de seguretat" que van dificultar el desenvolupament de la seva tasca. Tot i això, els investigadors van detectar que els detinguts havien preparat l'arribada a l'illa d'una important quantitat d'estupefaent, [cuyo] destí era la seva distribució durant les festes nadalenques i van procedir a les detencions quan van comprovar que havien rebut la mercaderia.

En els registres realitzats es van intervenir, a més de la droga, de 4.000 euros en efectiu, bàscules de precisió i tres vehicles. Alhora, es van bloquejar 18.000 euros en comptes bancàries. L'operació va ser feta pel Grup de Resposta Especial al Crim Organitzat (GRECO) d'Eivissa.