21 de noviembre de 2019
22 de setembre de 2008

Successos.- La Policia Nacional deté a quatre persones i desarticula una xarxa de narcotràfic a Mallorca

PALMA DE MALLORCA, 22 de setembre (EUROPA PRESS)

Agents del Cos Nacional de Policia han desarticulat una organització dedicada a la introducció d'importants partides de cocaïna a l'illa de Mallorca, en una operació que s'ha saldat amb quatre detinguts, entre dos històrics narcotraficants, que recollien la droga en ports d'escassa importància i control policial de la costa espanyola a bord d'embarcacions d'esbarjo.

En el moment de l'arrest de tres membres de l'organització quan rebien la droga, els agents van confiscar 10 quilograms i 300 grams de cocaïna, juntament amb quatre vehicles. Després es va procedir a la detenció d'un quart responsable i que tenia com a missió la ràpida distribució de la substància estupefaent a l'illa.

Entre els detinguts es troben dos importants i coneguts traficants que venien operant a Balears des feia anys. Entre ells destaca Juan P. A. de setanta anys d'edat, tot i que altres dos dels detinguts ronden també els 60. Els arrestats han estat ja posats a disposició de l'Autoritat Judicial que va decretar el seu ingrés a la presó provisional i la intervenció judicial dels efectes intervinguts.

L'operació, anomenada 'Palacio', ha estat realitzada pel Grup de Resposta Especial contra el Crim Organitzat (GRECO) de Palma de Mallorca, pertanyent a la Comissaria General de policia Judicial, després de diversos mesos d'investigació.

GRANS MESURES DE SEGURETAT

En les primeres investigacions els agents van seguir la pista dels responsables d'aquesta organització que havien viatjat fins a Catalunya per adquirir la droga, destí final de la qual era introduir-la a Mallorca i per això "utilitzaven un modus operandi molt segur", va informar la policia en un comunicat.

L'organització utilitzava embarcacions d'esbarjo, amb les quals recollien la droga en ports amb escassa vigilància policial, i la transportaven fins a l'illa realitzant el trajecte d'anada i tornada el mateix dia. Un responsable del grup es quedava en dipòsit amb la partida de coca per no precipitar el lliurament i evitar possibles controls policials.

Les mesures de seguretat adoptades per aquesta organització arribaven a l'extrem que només l'encarregat de transportar la droga coneixia el port de destí i decidia l'hora i lloc de lliurament.

Davant aquestes dificultats es va sotmetre a vigilància ininterrompudament als receptors de les quantitats traslladades i, sobretot, sobre membre de l'organització encarregat de fer els trasllats de la substància estupefaent dins de l'illa.

Les investigacions van conduir als investigadors fins el Port d'Andratx on es van mantenir a l'espera durant diverses hores, fins que van observar l'arribada d'un individu en una embarcació d'esbarjo fins la rampa del varador. Aquesta persona va baixar del vaixell amb una maleta tipus "trolley" i es dirigia cap a l'exterior on l'esperaven els receptors de la droga.

Els membres del grup introduïen la maleta en un dels vehicles sotmesos a vigilància. En aquell moment els agents van procedir a la detenció dels tres membres que allà es trobaven i a la confiscació de l'esmentada maleta que contenia vint paquets que albergaven les quantitats de cocaïna esmentades.