23 de octubre de 2019
4 de juny de 2008

La Targeta Laboral de la Construcció acreditarà la formació en seguretat laboral i professional a les illes

EIVISSA, 4 de Juny (EUROPA PRESS)

El president de la Fundació Laboral de la Construcció de les Balears, Manuel Gómez, va explicar avui que la Targeta Laboral de la Construcció acreditarà la formació, tant en salut laboral com a professional en els diferents oficis, dels professionals del sector a les illes.

Les dades referits a vigilància en la salut i reconeixements mèdics també figuraran en aquest document que serà obligatori a partir del mes de gener del 2012. Pel que va considerar que s'ha començat a treballar amb temps ja que el professional que no compti amb aquesta targeta en el termini previst no podrà treballar.

Segons va detallar Gómez, en declaracions a Europa Press, es tracta d'una targeta que ofereix avantatges "tant pel treballador com per a l'empresa" ja que evita els períodes de prova en conèixer-se la categoria de les tasques realitzades i és una garantia per a tots dos. La iniciativa sorgeix del conveni de construcció i ara mateix es troba en fase d'exposició entre treballadors i empreses "perquè la coneguin".

El president de la FLC a Balears va assegurar que la targeta afecta a les illes a uns 47.000 treballadors i que des de l'entitat s'ofereixen cursos per donar resposta a les exigències de la targeta com és la formació específica en prevenció de riscos.