12 de noviembre de 2019
 • Lunes, 11 de Noviembre
 • 14 de juliol de 2010

  Tarrés avisa que l'esquerra treballarà "per salvar el que s'ha de salvar" de ses Variades

  EIVISSA, 14 Jul. (EUROPA PRESS) -

  El president del Consell d'Eivissa i diputat autonòmic del PSIB, Xico Tarrés, ha avisat que el seu grup treballarà "fins a l'últim moment per salvar" el que creuen "que s'ha de salvar", referint-se al projecte de la Llei de sa Coma.

  Partit Popular i Unió Mallorquina van pactar aquest dimarts incloure en aquesta disposició la zona de ses Variades, ubicada en la badia de Sant Antoni de Portmany, com sòl urbà. La requalificació d'aquest espai, anul·lada aquesta legislatura per mandat judicial, permetria que es pogués edificar en la seva superfície.

  Tarrés va voler deixar clar que respectarà "els acords" arribats entre PP i UM, perquè, segons ell, "la política està per arribar a acords". El socialista, tot i això, ha lamentat la sobtada deriva que experimentat la qualificació d'aquesta zona: "Si nosaltres no hem sabut arribar a una entesa per resoldre això, doncs dolent".

  El president insular va veure normal que les zones turístiques de Platja d'en Bossa i Cala Tarida, amb nuclis urbans consolidats des de fa anys, siguin declarades zones urbanes.

  El seu punt de vista per a ses Variades és, tot i això, diferent: "Hem discutit molt d'urbanitzables que porten 30 o 40 anys amb activitat Platja d'en Bossa i Cala Tarida, però hi ha altres coses que mereixien una altra decisió, una altra discussió, com és el cas de ses Variades".

  Així i tot, Tarrés ha reiterat que respectarà "sempre el que s'acabi votant al Parlament". L'esmena al projecte de llei que introdueix la inclusió de ses Variades com zona urbana serà tractada avui en comissió i se sotmetrà a aprovació el 20 de juliol.