30 de marzo de 2020
25 de agost de 2008

La taula de negociació de Spanair reprendrà les reunions el dia 3 de setembre

PALMA DE MALLORCA, 13 d'agost (EUROPA PRESS)

La reunió de la taula de negociació encarregada d'analitzar els detalls del pla de viabilitat que Spanair preveu tornar a reunir-se dimecres que ve dia 3 de setembre, després de la decisió dels integrants de la taula de cancel·lar aquestes reunions arran de l'accident aeri succeït el passat 20 d'agost a l'Aeroport de Madrid-Barajas i que va provocar 153 morts.

Fonts del Comitè d'Empresa de Spanair van informar a Europa Press que aquesta trobada de la taula de negociació va ser ajornat per acord de tots els integrants de la taula -representants de l'aerolínia i sindicats-.

Les esmentades reunions tenien l'objectiu d'abordar aspectes genèrics relacionats amb l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) previst en el pla i que preveu l'acomiadament de prop de 1.200 treballadors.

La taula de negociació va ser constituïda el passat 13 d'agost, dia a partir del qual sindicats i empresa disposen de 25 dies per negociar. En concret, per a la part social el punt més important que haurà d'abordar-se és la reducció del nombre d'acomiadaments, perquè considera que 1.200 és una xifra "excessiva". Després es tractarà tot el relacionat amb les baixes incentivades i les garanties de treball dels treballadors que es quedin en l'empresa.