19 de enero de 2021
16 de desembre de 2008

Temporal.- Antich diu que el prioritari és trobar amb vida als dos obrers desapareguts

PALMA DE MALLORCA, 16 de desembre (EUROPA PRESS)

El president del Govern, Francesc Antich, va lamentar profundament la mort de dos obrers com a conseqüència de l'ensorri de l'hotel Son Moll, en Cala Ratjada, i va afirmar que el prioritari ara és trobar amb vida altres dos treballadors que romanen desapareguts sota les runes.

Així ho va informar Antich en declaracions als mitjans de comunicació congregats a l'exterior de l'hotel, que ha estat acordonat per la Policia Local. A l'interior de l'àrea acordonada es troba, al costat del president autonòmic, el delegat del Govern, Ramon Socias, el coronel Cap de la zona de la Guàrdia Civil de les Balears, Basilio Sánchez Rufo, i el conseller d'Habitatge, Jaume Carbonero, entre d'altres autoritats.

Així, Antich va assegurar que de moment no és possible saber amb exactitud quantes persones romanen sepultades sota les runes, si bé tot apunta que són dos els obrers encara sense localitzar. El president va dir que encara és d'hora per intentar conèixer les causes que han provocat l'ensorri de la planta baixa, primera i segona d'un edifici annex a l'establiment hoteler.

Alhora, el president ha assegurat que les instàncies governamentals de l'Estat i les Conselleries de Treball, Turisme i l'Ajuntament de Capdepera han obert expedients disciplinaris per intentar aclarir les causes que han provocat el sinistre.

-hi de l'accident segueixen treballant una vintena de bombers, agents de la Policia Local, Guàrdia Civil i tècnics d'Emergències. Alhora, a les 13.30 estava previst que arribessin per via helicòpter vint efectius de la Unitat Militar d'Emergències, mentre que per la via marítima arribaran uns setanta, segons va confirmar en roda de premsa la consellera d'Interior, Maria Ángeles Leciñena.

També s'han posat a disposició dels nombroses familiars, cercles pròxims i coneguts que esperen al peu de l'hotel en espera de tenir notícies sobre els treballadors diversos psicòlegs, que han atès alguns quadres de pànic i histèria de familiars dels dos obrers morts.