2 de diciembre de 2020
16 de desembre de 2008

Temporal.- Els sindicats denuncien que cap autoritat va impedir que les obres continuessin malgrat la falta de llicència

PALMA DE MALLORCA, 16 de desembre (EUROPA PRESS)

CCOO i UGT van alertar avui de la greu il·legalitat que ha deixat al descobert l'ensorri de l'hotel Son Moll, en Cala Ratjada, cobrant-se la vida de quatre obrers que es trobaven treballant en les obres de reforma de l'establiment, malgrat que aquest no comptava amb la llicència d'obres preceptiva.

Així, el secretari d'Acció Sindical d'UGT, Manuel Pelarda, va indicar que cal exigir responsabilitats polítiques, ja que el consistori tenia ple coneixement que aquest hotel no tenia llicència i ni la Policia Local ni la Inspecció de Treball va iniciar mesures per paralitzar les obres.

Per la seva banda, el secretari general de Salut Laboral de CCOO, José López, va revelar que la Fiscalia haurà de fer-se càrrec de la investigació i va agregar que és "lamentable" que es produeixin accidents laborals d'aquesta gravetat, i es va preguntar de què serveix la normativa en seguretat laboral. López va sostenir que els obrers treballaven "dia i nit" amb la finalitat de tenir acabades les obres de reforma abans del començament de la temporada de turística de 2009.

Els dos dirigents van coincidir que és una "barbaritat" que l'empresa propietària de l'hotel, Serrà SL, es plantegés remodelar l'hotel, ja que tenia una antiguitat de 60 anys i per tant havia de ser "demolit", i no reformat. De fet, Pelarda ha afirmat que els fonaments de l'hotel estaven deteriorats, els apuntalamentos eren molt febles i les mesures de seguretat eren "clarament insuficients".