23 de enero de 2021
16 de desembre de 2008

El temporal remet, tot i que Mallorca es troba avui en alerta taronja

MADRID, 16 de desembre (EUROPA PRESS)

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu que el temporal que afecta a la Península Ibèrica anirà remetent "de mica en mica" a partir d'avui, dia en el qual només Mallorca es troba en alerta taronja (risc important) per fortes pluges. No debades, les precipitacions acumulades en 12 hores, segons les dades de l'organisme meteorològic, han estat de 100 mm.

El cap de predicció de l'AEMET, Àngel Alcázar, va pronosticar a Europa Press que el temporal es traslladava des d'ahir cap a l'aquest de la Península, on ja es van registrar aquest dilluns precipitacions a Balears i Catalunya.

Alhora, és possible que avui els cels estiguin molt ennuvolats a Balears amb xàfecs moderats localment forts i possiblement amb tempestes i calamarsa. Concretament, a Mallorca seran persistents.

A l'àrea cantàbrica, alt Ebre i Pirineus, els xàfecs en general seran febles i podran afectar també a la resta del terç nord peninsular i sistemes Central, Ibèric i Penibètic, així com a Melilla.

A la resta de la Península, intervals ennuvolats, excepte en el quadrant sud-oest, on els cels estaran poc ennuvolats. A les Canàries, ennuvolat amb possibilitat d'algunes pluges febles, més probables al nord de les illes de major relleu, on podran ser localment moderades.

La cota de neu se situarà entre els 700 i 1.000 metres, tant a la Península com a Balears. Les temperatures experimentaran, en general, un lleuger a moderat ascens a la Península i Balears, amb algunes gelades en general febles a l'interior peninsular. A les Canàries es mantindran sense canvis significatius.

Els vents bufaran de component Nord-oest a la Península i Balears: moderats a forts a Balears, litoral mediterrani peninsular, vall de l'Ebre i Melilla.