27 de junio de 2019
 • Miércoles, 26 de Junio
 • 12 de juny de 2019

  Una tesi doctoral de la UIB avança en l'estudi del comportament dels ressonadors microelectromecànics

  PALMA DE MALLORCA, 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

  La tesi doctoral defensada per Joan Barceló Aguiló en la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha aconseguit avançar en l'estudi del comportament de biestable i caòtic en ressonadors microelectromecànics (MEMS) fabricats amb tecnologies comercials CMOS de circuits integrats.

  Segons ha informat la UIB en un comunicat, la Llei de Moore prediu que el nom de transistors en un circuit o xip es duplica cada dos anys.

  Les estratègies de millora dels xips se centren també a afegir noves funcionalitats més que a augmentar el nom de transistors. És el que és denomina estratègia 'Habiti than Moore'.

  Un exemple de 'Habiti than Moore' són els sistemes microelectromecànics o MEMS. Són dispositius de mesura microscòpica que s'integren en els circuits i que permeten diversificar les funcionalitats, la qual cosa fa possible emprar-los en un ampli rang d'aplicacions.

  A la UIB, el Grup de Sistemes Electrònics treballa en l'anàlisi, disseny i mesura de la resposta caòtica en ressonadors MEMS per aconseguir millors prestacions que els reportades en la literatura científica.

  L'objectiu del projecte, liderat pel doctor Jaume Verd, és aplicar-los en comunicacions segures amb avantatges, en termes de freqüència i velocitat, respecte dels sistemes tradicionals d'encriptació basats en programari i amb valors afegits respecte dels sistemes òptics o purament electrònics.

  Contador

  Para leer más


  Lo más leído