15 de octubre de 2019
 • Lunes, 14 de Octubre
 • 10 de abril de 2008

  Thomàs confia que els metges estimin "raonable" "l'esforç" del Govern per evitar la convocatòria d'una vaga

  PALMA DE MALLORCA, 10 d'abril (EUROPA PRESS)

  El conseller de Salut i Consum, Vicens Thomàs, ha dit avui que confia que el Sindicat Mèdic Lliure de les Balears consideri demà "raonable" "l'esforç" del Govern posant sobre la taula durant les últimes setmanes "un gran nombre de propostes, que atenen a una part important de problemes antics que té la sanitat a les illes" i que tenen com a objectiu evitar la convocatòria d'una vaga anunciada a partir del 21 d'abril.

  Minuts abans d'inaugurar les Jornades d'Actualització de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària, Thomàs va esperar que primi el "sentit comú" i es valorin les propostes realitzades per la Conselleria durant la reunió que el Comitè Executiu del Sindicat Mèdic farà demà per analitzar el resultat de les assemblees informatives portades a terme aquesta setmana a les diferents illes i centres sanitaris de Balears.

  Així, va esperar que els metges valorin el "més justament possible" tota la informació i considerin "prou raonable l'esforç que està fent l'administració en l'actual conjuntura econòmica", amb la finalitat que decideixin no recolzar la convocatòria d'una vaga "amb la qual sortiran perdent tots els ciutadans, els professionals i el Govern".

  Thomàs va manifestar que "no és desitjable" acabar les negociacions amb una vaga, a causa que, segons la seva opinió, existeixen àmbits per obrir vies de comunicació i diàleg entre l'executiu autonòmic i els sindicats per trobar el punt on "tots ens puguem sentir prou reconeguts en les nostres demandes".

  Tot i això, va insistir que el Govern "no pot atendre determinades reivindicacions d'augments d'un 60 per cent en determinats conceptes". Finalment, va estimar que encara queda un "espai de temps" per poder aconseguir punts de trobada i, en aquesta línia, va recalcar que els sindicats "sempre han tingut i continuaran tenint les portes obertes" del Govern per negociar determinats aspectes, si bé va reiterar que la Conselleria ja ha fet un "esforç important" per atendre les demandes dels facultatius.

  El Comitè Executiu del Sindicat Mèdic Lliure de les Balears es reunirà demà, després que divendres passat anunciés la convocatòria d'una vaga indefinida a partir del 21 d'abril després del "rotund fracàs" de les negociacions amb l'Ib-Salut i davant la impossibilitat d'arribar a un acord entre les dues parts.