20 de agosto de 2019
 • Lunes, 19 de Agosto
 • 7 de gener de 2009

  Un total de 803 ordres de protecció es van dictar a Balears per prevenir la violència de gènere

  MADRID, 7 de gener (EUROPA PRESS)

  Un total de 803 ordres de protecció pesen sobre homes de la comunitat que han estat denunciats per infringir violència de gènere sobre la dona, mentre que s'han decretat 427 mesures cautelars contra homes, segons dades del Govern espanyol a data de 10 d'octubre del 2008.

  Segons aquestes dades, existeixen un total de 1.230 mesures que decreten l'allunyament o prohibició d'aproximació "a determinades persones", entre les quals es troben les mesures cautelars i les ordres de protecció.

  En una resposta parlamentària, l'executiu assegura que "ha assumit com prioritària" la lluita contra la desigualtat i la no discriminació per raons de sexe entre homes i dones, emfatitzant en les polítiques dirigides a combatre la violència de gènere "com manifestació d'un inacceptable dèficit democràtic".

  En el conjunt del país, s'han establert 48.862 mesures d'allunyament que pesen sobre homes, de les quals 27.490 casos són ordres d'allunyament, mentre que 21.372 són mesures cautelars per prevenir violència contra la dona.