7 de diciembre de 2019
 • Viernes, 6 de Diciembre
 • 25 de maig de 2010

  Tots els grups accepten crear una Ponència per aprovar una Llei del Sòl abans que finalitzi aquest legislatura

  El PSIB confia que la Ponència comenci a treballar en dues setmanes, tot i que "no garanteix" que la Llei s'aprovi aquesta legislatura

  PALMA DE MALLORCA, 25 May. (EUROPA PRESS) -

  Tots els grups parlamentaris van acordar avui la creació d'una Ponència al Parlament per redactar i aprovar per unanimitat una Llei del Sòl abans que finalitzi aquesta legislatura, tenint en compte que Balears és l'única Comunitat que manca d'una normativa d'aquestes característiques.

  Als passadissos del Parlament, el portaveu del PSIB en la Cambra, Antoni Diéguez, ha dit avui que confia que la Ponència comenci a treballar en un termini màxim de dues setmanes, tot i que "no va garantir" que la Llei del Sòl s'aprovi aquesta legislatura, tot i que és "possible i bastant probable". "Garanties no hi ha absolutament de res en aquest món", ha sostingut.

  Precisament, i a diferència del que va fer ahir el Govern que va acceptar retirar el seu Projecte de Llei del Sòl, el president d'UM, Josep Melià, es nega a retirar la Proposició de Llei presentada pel seu grup fins que no es "garanteixi de manera fidedigna" que durant aquesta legislatura s'aprovarà una normativa d'aquestes característiques.

  Diéguez ha afirmat que al seu grup "li dóna el mateix" que els 'uemites' no retirin la seva iniciativa i, en aquest sentit, ha assenyalat que el PSIB no s'ho ha demanat, per la qual cosa, en principi, la Ponència parlamentària es farà en paral·lel a la tramitació de la Proposició de Llei del Sòl d'UM, admissió de la qual a tràmit serà aprovada en la Cambra amb el vot favorable del PP.

  En aquesta línia, el portaveu popular al Parlament, Francesc Fiol, ha recordat que el seu grup té aquest "compromís" amb UM des d'abans fins i tot que el Govern aprovés el seu Projecte de Llei, si bé ha matisat que el fet que el PP vagi a abonar l'admissió a tràmit de la normativa dels 'uemites', no significa que el seu partit estigui compromès amb el text ni amb cap article del mateix.

  "Cada vegada està més pròxim el compromís d'aprovar el text abans que acabi la legislatura, ja que amb l'aprovació de la Ponència hem donat el primer pas per a una llarga caminada, per la qual cosa ara cal demanar un poc de confiança perquè tot el món vegi que tots els grups tenen interès a tirar endavant la Llei del Sòl", ha subratllat Diéguez.

  "CONVÈNCER UM"

  Malgrat que UM continua defensant la seva Llei del Sòl, el portaveu socialista ha apuntat que el seu grup intentarà "convèncer" en la Ponència a la formació presidida per Josep Melià que és possible aprovar per unanimitat un text d'aquestes característiques, mentre que una normativa particular "no té tant sentit".

  "Creiem que quan la Ponència avanci, UM prendrà consciència d'això i estarà per la tasca de treure la Llei per consens", ha afirmat, i alhora ha afirmat que la previsió del calendari parlamentari és que la normativa dels 'uemites' no comenci a tramitar-se fins després de l'estiu i, per llavors, "hauran passat moltes coses, a causa que ja haurà començat a funcionar la Ponència".

  Per la seva banda, Fiol ha destacat que el fet que tots els grups hagin acceptat constituir una Ponència parlamentària "diu molt del seu esforç per buscar punts de connexió a una normativa complexa i difícil", que ha confiat que "pugui arribar a bon port".

  A més, ha destacat que s'ha complert la 'condició sine qua non' per començar a negociar una Llei del Sòl, que era que el Govern retirés el seu Projecte de Llei i, en aquest sentit, va agrair la "comprensió" de l'executiu i que hi hagi "imperat el sentit comú".