26 de enero de 2020
 • Sábado, 25 de Enero
 • 11 de febrer de 2010

  Toxo (CCOO) afirma que Espanya "no necessita" la jubilació als 67 anys, sinó ocupació per als quatre milions d'aturats

  PALMA DE MALLORCA, 11 Feb. (EUROPA PRESS) -

  El secretari general del sindicat CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha afirmat que la jubilació als 67 anys "no és una mesura que necessiti el sistema" de pensions que s'aplica a Espanya, on la taxa mitjana de retir real ha crescut dels 62 anys i mig als 63 anys i mig en els últims exercicis, el que situa a l'Estat en segon lloc dins del rànquing europeu.

  El màxim responsable de la central sindical, que va acudir avui a Mallorca amb motiu de la conferència que oferirà aquesta tarda al centre de Cultura de 'Sa Nostra' de Palma, dins del cicle 'Visions Segle XXI', amb el títol 'Present i futur del sindicalisme', ha indicat que el Consell Confederal de CCOO va acordar fa dos dies posar en marxa una campanya d'informació sobre diàleg social en temps de crisis.

  Toxo, qui es reunirà avui al Consolat de Mar amb el president del Govern, Francesc Antich, ha recordat que, a partir del dia 22 de febrer i fins al 6 d'abril, el seu sindicat convocarà, juntament amb UGT, una sèrie de manifestacions en les principals ciutats espanyoles sota el lema comú de '¡Movilízate! en contra del retard de l'edat de jubilació. Pel dret a viure la jubilació!', que també se celebraran a Balears.

  Concretament, demà divendres està previst que els dos sindicats majoritaris pactin una data, entre el 23 de febrer i el 3 de març, per convocar la marxa a Palma. Mentre que també està previst que se celebrin altres, en diferents dies, a Eivisssa Vila i Maó (Menorca). En tots els casos, l'objectiu és fer arribar al Govern el missatge que la jubilació és un assumpte "molt sensible" per als treballadors.

  I, per al secretari general de CCOO, protestar perquè no prosperi aquesta mesura estatal "no és incompatible" amb les gestions que desenvolupa per arribar a acords amb les organitzacions patronals. Amb les quals, d'altra banda, ha rebutjat mantenir una actitud "suau o light", si no més aviat "rigorosa" i plena de "responsabilitat amb la situació general del país", ha subratllat.

  CRISPAR NO ÉS BONA IDEA

  Per això, Ignacio Fernández Toxo espera que la protesta "massiva" que es desenvoluparà entre finals d'aquest mes i els primers dies del següent "porti al Govern a reflexionar i retirar la proposta" d'incrementar l'edat de la jubilació fins a 67 anys. Ja que "crispar no ens sembla la millor manera de començar una negociació" per la concertació social, que inclou "defensar el futur" de les pensions.

  Sobre aquesta qüestió, ha afegit que "de l'actitud del Govern dependrà el que fem" a continuació de la ronda de manifestacions previstes. Tot i que el sindicalista va eludir aclarir si CCOO és favorable a convocar una vaga general en el cas que la proposta de modificar el sistema de pensions no sigui retirada abans.