4 de abril de 2020
25 de agost de 2008

Treballadores del SAD enduriran les seves protestes a partir de dimecres si no arriben a un acord amb Cort

PALMA DE MALLORCA, 25 d'agost (EUROPA PRESS)

El comitè de vaga del Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) es reunirà dimecres que ve, a partir de les 9.30 hores, per analitzar les mesures que preveuen portar a terme les seves 200 treballadores, que enduriran aquestes accions a partir d'aquest dia en el cas de què no hagin aconseguit arribar a un acord amb l'Ajuntament de Palma perquè modifiqui el conveni col·lectiu pel qual es regeixen.

Així ho va advertir avui, en declaracions a Europa Press, el secretari d'Organització de la Federació de Serveis Públics d'UGT, Tomás Navarro, qui va assenyalar que el seguiment de la vaga al llarg d'aquesta jornada, en què s'han reprès les aturades, està sent semblant al de la setmana passada, amb el compliment del 97 per cent dels serveis mínims interposats des de la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració.

En aquest sentit, va apuntar que les empleades han acudit als domicilis en funció d'aquests serveis mínims, a raó d'una treballadora per llar. Alhora, va reafirmar que dijous, entre les 12.00 i les 14.00 hores, tindrà lloc una nova concentració davant de Cort en què es tornarà a reivindicar al consistori un increment salarial per a les treballadores del SAD, concretament en un nou per cent en 2008 i en un 8,5 % anual des del 2009 fins el 2013.

Tal com va recordar, aquests professionals atenen a 1.200 persones a Palma i a 400 de la resta de Mallorca, a causa de què, segons va criticar, només cobren 907 euros mensuals nets per 40 hores treballades, sempre que no presentin baixes laborals.

Així, Navarro va explicar que amb l'increment salarial d'un 9 % que proposen els sindicats, les treballadors del SAD percebrien mensualment 1.023 mensuals nets, sou que, segons la seva opinió, és "acceptable" tenint en compte que realitzen un treball "impagable" en haver de cuidar de persones grans, discapacitats, menors i malalts d'alzheimer.

Tot i això, va apuntar que amb les millores que plantegen les centrals sindicals en el nou conveni col·lectiu no s'aconsegueix encara l'equiparació salarial entre les empleades del SAD contractades per empreses privades i les contractades directament per l'Ajuntament per fer el mateix treball.

Així, va subratllar que les treballadores socials de l'Ajuntament perceben 1.000 euros mensuals més que les contractades de manera indirecta, mentre que les empleades familiars cobren 530 euros més que les del SAD que han estat contractades a través d'empreses privades.