29 de marzo de 2020
4 de febrer de 2019

Treballadors de Cemex asseguren estar rebent "pressions" i "trucades telefniques" des de l'adrea de l'empresa

Treballadors de Cemex asseguren estar rebent "pressions" i "trucades telefniques" des de l'adrea de l'empresa
EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 4 Feb. (EUROPA PRESS) -

Els treballadors de Cemex a Lloseta (Mallorca) han assegurat aquest dilluns estar rebent "pressions" i "trucades telefniques" des de l'adrea de l'empresa amb l'objectiu que cessi el bloqueig dels accessos la fbrica per a camions i personal extern executat pels treballadors des del dijous en protesta per l'actitud de l'empresa.

Així ho ha indicat a Europa Press el coordinador estatal de Cemex d'UGT, Roberto Serrano, qui ha assenyalat que l'empresa est intentant "aixecar els bloquejos" i ha assegurat que aquests seguiran "fins a la finalització de la negociació".

En concret, Serrano ha detallat que els agents de seguretat de la fbrica demanen la documentació dels treballadors abans de deixar-los accedir als centres de treball i fotografien a la gent que participa en aquests bloquejos.

Finalment, ha explicat que l'adrea de l'empresa est cridant els treballadors dient que aquells que participen en els bloquejos estan "fent canviar la logística de Lloseta i d'Almeria perqu ara han de servir als seus clients d'altres comunitats autnomes sense comptar amb les installacions de Mallorca".

VAGA GENERAL A CEMEX ESPANYA L'11 DE FEBRER

A més, els sindicats han convocat una vaga general en tots els centres de treball de Cemex a Espanya per al dia 11 de febrer, i una manifestació el mateix dia davant l'Ambaixada de Mxic a Madrid.

Poc després acabar el termini de negociació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE), que implicar l'acomiadament de 85 dels 86 treballadors que té la fbrica a Mallorca -ja que al director ja se li ha assignat una altra destinació-.

En els dies que queden fins a aquesta data, podria sollicitar-se una prrroga en la negociació "si hi hagués un acostament", per de no ser així els treballadors acudiran a l'autoritat laboral a denunciar un ERE que consideren que "no se subjecta per cap costat".

Els tcnics dels sindicats qüestionen la validesa dels motius allegats per l'empresa -causes econmiques, organitzatives i productives- i consideren que l'ERE "no té a on anar". En aquest sentit, creuen que es tracta d'una reducció de personal pura i dura" per "maximitzar beneficis", segons Serrano.