28 de septiembre de 2020
18 de desembre de 2009

Treballadors de l'aeroport de Menorca busquen suport entre les autoritats locals per resoldre el conflicte amb AENA

MENORCA, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

Una representació de la secció sindical de CCOO de l'Aeroport de Menorca es va reunir avui amb el director insular de l'Administració General de l'Estat a Menorca, Javier Tejero, amb l'objectiu d'informar sobre la situació del conflicte dels treballadors amb AENA.

Aquesta reunió es porta a terme després de la reunió mantinguda els passats dies amb el president del Consell insular, Marc Pons, mentre que encara està pendent una possible reunió amb el senador Arturo Bagur. L'objectiu dels representants dels treballadors és informar a les autoritats locals de la situació actual amb la finalitat que puguin facilitar les negociacions amb l'empresa que evitin la convocatòria de vaga.

Fa tan sols una setmana que al voltant de trenta treballadors de l'aeròdrom menorquí es van manifestar per reclamar un increment de la plantilla i la recuperació d'alguns dels serveis tècnics externalitzats per AENA, entre d'altres millores laborals.

Durant la concentració, els manifestants van lliurar un manifest reivindicatiu al director de l'Aeroport de Menorca, Tomàs Melgar, que també van fer arribar al director d'Aeroports, Javier Marín i a la cap de Recursos Humans d'AENA, Begoña Gosálvez.

El text exigia la recuperació de quatre places fixes de persones administratius i el reforç de la plantilla de manteniment en cinc treballadors més, amb la finalitat de disposar de dos tècnics per torns, no només en els mesos d'estiu com succeeix fins ara, sinó també en inversions.

Alhora, els treballadors sol·licitaven una compensació econòmica més ajustada per al personal encarregat dels serveis extraordinaris fora de l'horari de treball en el cas de les evacuacions d'emergència, així com la recuperació d'alguns dels serveis tècnics externalitzats, entre d'altres peticions.

Per la seva banda, el delegat sindical de CCOO de l'Aeroport de Menorca, Ramón Carreras, va aprofitar l'ocasió per amenaçar amb una possible convocatòria de vaga, ja que, segons ha manifestat, "no ens deixen un altre camí que convocar mobilitzacions de més importància".