4 de marzo de 2021
4 de juny de 2008

UGT aconsegueix un acord en la negociació del Conveni Col·lectiu del Metall que suposa un augment salarial del 5%

PALMA DE MALLORCA, 4 Jun. (EUROPA PRESS) -

El sindicat UGT i les patronals Federació Balear del Metall de les Balears (Febame i Asema) van signar avui l'acord tancat en la negociació del Conveni Col·lectiu del Metall, que suposa un increment salarial del 5 per cent a partir de l'1 de gener del 2008, així com un augment del 5 per cent en el pagament del quilometratge i les dietes.

En un comunicat, Febame i Asema van informar de què aquest acord, que també preveu la regularització donin matèria d'igualtat, té una vigència d'un any des del passat 1 de gener fins al 31 de desembre d'aquest any quedant les parts convocades per procedir a la firma del text del Conveni Col·lectiu del Metall, que afecta un total de 8.000 treballadors a Balears.

Per la seva banda, els delegats de CCOO i USO es van concentrar aquesta tarda a la porta de la CAEB per expressar el seu rebuig a l'acord tancat per UGT en minoria amb la patronal, tenint en compte que, segons la seva opinió, l'increment salarial és "absolutament insuficient" tenint en compte que l'IPC de maig ha arribat al 4,7 per cent i que un treballador qualificat com un oficial de primera cobra 1.051 euros bruts "i molts d'ells tenen primes absorbibles que al produir-se la pujada seran automàticament descomptades".

Així, van estimar que aquest conveni mereix una pujada salarial més elevada que ho posi al nivell de la resta de convenis de l'Estat, tenint en compte que el de les Balears està "molt per sota de la mitjana estatal". En aquest sentit, van sostenir que la negociació del conveni ha de passar per mesures de foment de l'ocupació estable, així com per la reducció de la jornada laboral, plusos i igualtat.

Finalment, CCOO i USO van subratllar que els sembla "absolutament antisindical" l'actitud d'UGT en la negociació d'aquest conveni del Metall a l'estar disposat aquest sindicat a signar un acord d'"eficàcia limitada en contra de la majoria dels treballadors representats a la taula de negociació".