27 de febrero de 2021
4 de abril de 2008

UGT Balears no acudeix a la reunió amb Justícia perquè considera que no és una Taula de negociació

MADRID, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

UGT Balears no ha acudit avui a la reunió amb el Ministeri de Justícia per tractar els conflictes relacionats amb la vaga que mantenen els funcionaris dels organismes judicials de les comunitats sense competències transferides, perquè considera que aquesta trobada no és pròpiament una Taula de negociació.

Així ho va detallar a Europa Press el portaveu de Justícia del sindicat a Balears, Juan Luis Morata, qui va instar el Ministeri a "afrontar una solució seriosa" al conflicte laboral que va derivar en les aturades decretades des del passat 4 de febrer pels treballadors.

Morata va detallar que amb aquesta decisió de no acudir a la trobada celebrada avui a Madrid "UGT no desconvoca la vaga ni trenca la unitat sindical", sinó que el sindicat "no entenia com una taula de negociació" la convocatòria efectuada pel Ministeri.

El portaveu sindical va assenyalar que la reunió celebrada avui --i que ha finalitzat sense que solució per discrepàncies econòmiques i pel mètode de recuperació del treball endarrerit-- no es podia arribar a un acord perquè en no tenir caràcter decisori perquè era simplement la cita d'avui era una trobada per analitzar el discurs.

Per tant, des d'UGT es va reclamar que el titular de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, la convocatòria "seriosa" de la taula de negociació amb l'objectiu de posar fi al conflicte laboral de manera satisfactòria.

La reunió, a la qual no va acudir cap representant del sindicat UGT, va acabar després que el Ministeri proposés als sindicats que realitzin les seves propostes per escrit per millorar el mètode de negociació. Els sindicats per part seva van acusar al Departament de Mariano Fernández Bermejo "d'aixecar-se de la taula de negociació i no voler nomenar un mediador en el conflicte".