19 de marzo de 2019
 • Lunes, 18 de Marzo
 • 22 de abril de 2008

  UGT i CCOO traslladaran avui a la patronal les seves ofertes reivindicatives pel Conveni d'Hosteleria de les Balears

  PALMA DE MALLORCA, 22 d'abril (EUROPA PRESS)-

  Els sindicats UGT i CCOO traslladaran avui a la patronal les seves plataformes reivindicatives i de negociació per al nou Conveni col·lectiu d'Hosteleria de Balears, en les que concreten les reclamacions laborals que exigiran als empresaris de cara els pròxims tres anys.

  Així, la Taula de negociació de l'hostaleria es reunirà avui dimarts, a les 12.00 hores, a la seu de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), on les centrals sindicals lliuraran les seves ofertes reivindicatives "per separat", després de què al final no hagin pogut unir les seves peticions en una proposta conjunta.

  A més, en la trobada d'avui està previst l'establiment d'un calendari de treball per a les pròximes setmanes, tal com va avançar a Europa Press el responsable de l'hosteleria de CCOO, Ginés Díez, qui no va voler avançar els detalls de la proposta que lliuressin demà els empresaris.

  Se sap, tot i això, que les dues plataformes es plantegen el mateix objectiu: aconseguir que els més de 100.000 treballadors del sector "puguin recuperar el poder adquisitiu". Per a això, platejaran a la patronal una pujada salarial per sobre de l'IPC real, que permeti els treballadors fer front a les constants pujades de preus, que fan que els salaris "es queden curts" per arribar a final de mes.

  A més de les millores salarials, les plataformes sindicals reclamaran una major estabilitat en l'ocupació, a través d'una garantia d'ocupació del personal fix-discontinu de com a mínim sis mesos l'any.

  Alhora, els sindicats preparen un paquet de peticions encaminades a fomentar les polítiques socials dins el sector. En aquest sentit, es reclamarà l'aplicació de mesures concretes que permetin una "major integració dels treballadors no comunitaris", i que estiguin adequades a la realitat.

  La Taula de negociació està integrada per 30 membres, 15 representants de les organitzacions empresarials de les Balears i altres 15 de les centrals sindicals majoritàries.