17 de octubre de 2019
 • Miércoles, 16 de Octubre
 • 2 de febrer de 2009

  UGT critica que el decret turístic només serveix per fer un "nyap" al donar diners "gairebé regalat" als empresaris

  PALMA DE MALLORCA, 2 Feb. (EUROPA PRESS) -

  El secretari general d'UGT, Lorenzo Bravo, ha criticat avui que el decret turístic, que entrarà demà en vigor després de ser aprovat divendres passat pel Govern, només serveix per fer un "nyap", ja que, segons ha assenyalat, suposa donar diners "gairebé regalat amb un baix interès" als empresaris hotelers, "però per al sentit contrari del que pretenien, que era pujar volums per ampliar en altura els establiments".

  En una roda de premsa en la qual va presentar l'Informe de Conjuntura Laboral del 2008, Bravo ha considerat que abans d'ampliar la superfície dels hotels fins a un 10%, amb la finalitat de millorar les instal·lacions amb gimnasos, spas o piscines cobertes, tal com permet el decret, com haurien de de primer fer els empresaris és reduir el nombre d'habitacions perquè siguin més àmplies, ja que, segons ha apuntat, hi ha establiments amb habitacions "de menys de 12 metres quadrats a les quals gairebé cal entrar de banda".

  D'altra banda, ha apuntat que en el passat pacte de progrés "ja es va parlar de manera discreta d'incrementar els volums dels hotels" i va insistir que potser, aquells hotels que comptin amb 300 habitacions han d'eliminar 50, amb l'objectiu que comptin amb una major superfície.

  Alhora, Bravo va recalcar que davant de l'actual crisi econòmica, els empresaris no han de reduir els preus dels hotels per intentar incrementar els seus beneficis, ja que això suposarà, segons la seva opinió, "eliminar serveis i llocs de treball" i disminuir la qualitat dels establiments.

  "Hem de seguir vivint del turisme, però amb una certa dignitat i equilibri i sense generar expectatives falses d'utilitzar a Balears 60.000 paletes com si se n'anessin a mantenir tota la vida", ha remarcat el dirigent sindical, i alhora va estimar un "error" baixar els preus dels hotels a Balears "tenint en compte que no són espectaculars, ja que de manera que paga una persona per dormir una nit a Madrid pot passar aquí una setmana".

  VAGA GENERAL

  Preguntat sobre la possibilitat que els sindicats convoquin una vaga general en protesta per les mesures del Govern per pal·liar l'actual situació econòmica, Bravo va anunciar que demà UGT i CCOO donaran una roda de premsa conjunta en què donaran a conèixer les mesures acordades davant del fet que hi hagi empreses que "estan deixant al carrer a centenars de treballadors".

  "No anem a fer com els d'IU que s'han posat un poc sonats", ha afirmat, referint-se a les declaracions del coordinador general d'aquesta formació, Cayo Lara, qui ha sostingut que recolzaria una vaga general, en el cas que aquesta fos convocada pels sindicats per protestar per les repercussions de la crisi en els treballadors.

  Així, Bravo ha indicat que el primer que cal fer és "reflexionar" si es dóna la situació per convocar una vaga general i "com s'estan fent les coses". En aquest sentit, no va descartar que es pugui produir una gran mobilització en un "moment determinat" en què es veiés que ja no hi ha solucions per salvar l'economia.