3 de abril de 2020
2 de abril de 2008

UGT diu que les xifres de l'atur són "molt dolentes" tenint en compte que pel març va començar la temporada turística

PALMA DE MALLORCA, 2 Abr. (EUROPA PRESS) - -

El secretari d'acció sindical d'UGT, Manuel Pelarda, va manifestar avui que les xifres de l'atur de passat mes són "molt dolentes" ja que demostren que la desacceleració econòmica està afectant no tant sols a la construcció sinó també el sector serveis.

Sobre aquesta qüestió, va fer referència a "l'enorme" increment de la desocupació en termes interanuals, que a les Illes va ser del 13,39% (5.329 aturats més que el 2007), un percentatge "molt elevat" tot i que el mes passat va començar la temporada turística, que aquest any s'ha avançat per la Setmana Santa.

Pelarda va qualificar de "preocupant" l'augment de la desocupació en el sector masculí on l'atur va créixer un 24,15 per cent, degut, segons va dir, "a la finalització d'obra pública i al començament de la desacceleració de l'obra privada".

L'atur femení va créixer un 5,6% respecte el mateix mes de l'any anterior, la qual cosa reflecteix "que els símptomes de la desacceleració; el descens del consum familiar i la crisi financera, també estan tenint efectes sobre el turisme".

Pelarda, va apuntar alhora com dada positiva l'afiliació a la Seguretat Social que en termes interanuals va créixer un 1,99 per cent, el que, segons la seva opinió, demostra que la recessió "no és molt accentuada".

Davant d'aquesta situació, el representant d'UGT va reclamar la Conselleria de Treball la convocatòria urgent d'una taula de treball en la qual es busquin mesures per donar resposta als treballadors de la construcció que estan en desocupació. Sobre aquesta qüestió, va advocar per la creació "d'itineraris personalitzats" per formar aquestes persones perquè puguin incorporar-se al mercat laboral en altres sectors empresarials de les Illes.