4 de marzo de 2021
4 de abril de 2008

UM diu que la modificació del decret d'admissió afavorirà els mallorquins que es troben en llistes d'espera

L'Escola Catòlica creu que la correcció del text inicial suposa una mostra de "sensibilitat a les peticions de la ciutadania"

PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

UM va subratllar avui que la decisió del Govern d'aprovar el decret d'admissió per al curs 2008-09 amb una modificació respecte al presentat inicialment dimarts passat per la consellera d'Educació i Cultura, Bárbara Galmés, en preveure que el període de preinscripció i matrícula conclourà el juny, en lloc del setembre, "afavorirà" als mallorquins que es trobin en llistes d'espera.

En un comunicat, la formació nacionalista va recordar que havia sol·licitat l'executiu autonòmic que el període de preinscripció i matrícula fos l'ordinari, de manera que finalitzés el juny i, per aquest motiu, va expressar la seva "satisfacció" pel fet que s'hagi aprovat en aquests termes el decret d'admissió que obliga als centres educatius sostinguts amb fons públics a reservar tres places en tots els cursos i unitats per a alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu, entre els quals es troben els immigrants.

D'altra banda, el partit presidit per Miquel Nadal va destacar que la Conselleria d'Educació també s'ha compromès a negociar el contingut de l'Ordre que desenvoluparà l'aplicació del decret, és a dir, el reglament que estableix la puntuació concreta per als alumnes. Alhora, va ressaltar que el departament dirigit per Galmés també s'ha compromès a "respectar" la possibilitat existent fins ara que els centres puguin atorgar un punt addicional per als fills d'antics alumnes.

Per la seva banda, l'Escola Catòlica també va mostrar la seva "satisfacció" per la modificació del decret, respecte al text inicial ja que, segons la seva opinió, es tracta d'una mostra de "sentit comú i sensibilitat a les peticions de la ciutadania".

Alhora, va considerar "molt positiu" el compromís de la Conselleria d'Educació de restablir el fet de ser ex-alumne d'un centre com un dels possibles criteris complementaris que els col·legis podran escollir, tal com, segons va recordar, ocorria fins ara.

L'Escola Catòlica va estimar que "del diàleg poden sorgir iniciatives que ajudin a una més equilibrada distribució de l'alumnat immigrant, mitjançant mesures de foment i estímul sense menyscabar els drets de les famílies de les Balears a la lliure elecció de centre".

Al mateix temps, es va mostrar disposada a col·laborar activament en la redacció definitiu de l'Ordre que desplegarà el Decret aprovat, l'esborrany del qual encara no se sap, donant compliment al dret d'audiència del qual, segons va recordar, gaudeix com a entitat més representativa del sector concertat, que escolaritza a un 40 % de l'alumnat de les illes.