30 de septiembre de 2020
18 de desembre de 2009

UM-Palma vota amb el PP per a la supressió dels dos alts càrrecs de la regidoria de Benestar Social

Grosske eludeix concretar quines mesures adoptarà el Bloc si UM vota amb els 'populars' al ple del dia 22

PALMA DE MALLORCA, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Grup Municipal de UM va tornar a votar un altre cop avui amb el PP en contra de l'esmena presentada per la regidoria d'Hisenda de l'Ajuntament de Palma perquè els dos alts càrrecs de l'àrea de Benestar Social no siguin suprimits, de manera que aquest punt haurà de ser votat un altre cop al ple que tindrà lloc el pròxim dia 22.

En declaracions a Europa Press, el portaveu del Bloc per Palma i regidor de Benestar Social, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, es va mostrar "preocupat i contrariat" pel fet que el partit regionalista hagi tornat a votar amb l'oposició i ha considerat que, un altre cop, han "trencat les regles del joc".

Tot i això, el dirigent va eludir avançar quina decisió adoptarà la seva coalició en el cas que UM voti conjuntament amb el PP una altra vegada al ple de dimarts.

D'altra banda, Grosske ha valorat de manera positiva el fet que s'hagi donat "un pas més" en l'aprovació dels pressupostos del consistori del pròxim any ja que el contrari hagués estat "dolent per als ciutadans". Els comptes preveuen una reducció del 13% en relació amb 2009, i ascendeixen a 415 milions d'euros. En aquest aspecte, cal destacar que els 'uemites' van votar amb el Pacte.

La supressió dels dos càrrecs d'Esquerra Unida -l'assessora de Participació Ciutadana, Emylse Mas, i l'alt càrrec de la direcció del Patronat de Son Riera, Sara Mulet- ha estat aprovada de manera inicial quan UM es va abstenir en una votació d'una esmena presentada pel PP com a gest de protesta davant del fet que membres del Bloc van aparèixer en un ple i realitzessin un acte contra la corrupció.

UM VA ABANDONAR EL PLE DEL 30 DE NOVEMBRE

Alhora, la polèmica entre EU i UM va continuar quan, el passat 30 de novembre, els tres regidors 'uemites' -Miquel Nadal, Cristina Cerdó i Baldomero Oliver- van abandonar un ple després que una quinzena de joves d'EU exhibissin a la sala una pancarta contra la corrupció i, d'aquesta manera, fossin aprovades quatre proposicions presentades pel PP.

Tot i això, sobre aquest fet, la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Cristina Cerdó, va responsabilitzar a l'alcaldessa Aina Calvo a l'entendre que els regidors es van veure "obligats a sortir" pels "insults" i espectacle continu" de Grosske.

Per la seva banda, el passat 10 de desembre Calvo es va referir a aquests fets assegurant que a l'equip de govern municipal no havia cabuda "ni per a pantomimes ni per a rebequeries", pel que va exigir "respecte, lleialtat, treball i transparència" a tots els socis del Pacte.

La primer edil ha assenyalat que, en el cas que no es compleixin aquests principis imprescindibles, està "legitimada" per prendre les "decisions que hagi de prendre", i, tot i que va eludir concretar a quines accions es refereix, ha assenyalat que les comunicarà una vegada s'hagin adoptat.

Cal destacar també que EU ha manifestat també el 10 de desembre que no continuaria amb unes "relacions de normalitat" amb els 'uemites' al consistori, mentre Miquel Nadal no dimiteixi i segueixi sent el portaveu del partit regionalista al consistori palmesà, tot i que va evitar assenyalar en què es traduirà aquesta nova situació ja que es tracta d 'un assumpte que ha de ser "consensuat" amb la resta de partits del Bloc.