26 de enero de 2020
 • Sábado, 25 de Enero
 • 9 de desembre de 2009

  UM es reuneix aquest migdia per decidir qui serà el nou conseller de Turisme

  PALMA DE MALLORCA, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

  Unió Mallorquina es reunirà aquest migdia per decidir qui serà el nou conseller de Turisme, en substitució de Miquel Nadal, qui va dimitir dijous passat després de les múltiples informacions publicades en els mitjans que el relacionen amb suposats casos de corrupció, i després que el president del Govern, Francesc Antich, rebutgés ahir a la nit el nom de Francesc Buils com nou titular de Turisme.

  Així ho ha informat la portaveu de UM i consellera insular de Medi Ambient, Cati Julve, a l'acte al qual va acudir aquest matí al costat de la portaveu del Govern, Joana Barceló, i en què ha assegurat que per a UM Francesc Buils era la "persona idònia ratificada, a més, pel sector hoteler".

  Tot i això, per al PSOE, el també ex conseller de Turisme no és precisament el millor candidat, després que la setmana passada fes unes declaracions en les quals va atacar a la Fiscalia i als socialistes arran de tots els casos de corrupció que esquitxen a membres i dirigents de UM en la comunitat.

  En aquest sentit, malgrat que UM té potestat per designar al nou conseller de Turisme, Julve es va mostrar partidària de buscar un candidat que agradi a totes les parts que integren el Pacte, i ha afirmat que el fet que Buils sigui per als regionalistes el millor candidat "no significa que no existeixi una altra persona per assumir el càrrec".

  I ha afegit, "UM és molt conscient que el turisme necessita polítiques actives per sortir de la crisi" i, per tant, "UM no farà experiments després de dos consellers que han estat molt ben acceptats pel sector".