20 de junio de 2019
 • Miércoles, 19 de Junio
 • 16 de setembre de 2008

  UNAC considera positiva la futura Llei de Serveis Socials de les Balears tot i que creu que és "poc realista"

  PALMA DE MALLORCA, 16 de setembre (EUROPA PRESS)-

  La Unió d'Associacions de Centres d'Assistència a Minusvàlids de les Balears (UNAC) considera positiu l'esborrany de la futura Llei de Serveis Socials de la Comunitat Autònoma -tramitació parlamentària de la qual està previst que comenci aquest mateix any-, tot i que creu que la nova norma és "massa ambiciosa i poc ajustada a la realitat".

  En un comunicat emès avui, la federació indica que "és un gran avanç" que la futura llei constitueixi el Sistema Balear de Serveis Socials, amb l'objectiu de donar millor resposta a les necessitats reals dels ciutadans i, a més, valora "molt positivament" que els destinataris amb caràcter prioritari siguin les persones amb discapacitat".

  Tot i això, la UNAC considera que "hi ha excessives administracions competents" en la matèria, i critica que en l'esborrany de la norma "no es concreti ni el pressupost ni qui ho finançarà, alguna cosa primordial perquè es desenvolupi la llei amb èxit", apunten.

  Alhora, considera que el sistema de Serveis Socials que proposa l'esborrany crearia un model d'administració i control "massa complicat i car" per Balears, a més "d'innecessari" tenint en compte el nombre d'habitants de les Illes.

  DESAPARICIÓ DE L'IMAS

  Una de les mesures que planteja l'entitat per agilitar el model administratiu és que l'IMAS (Institut Mallorquí d'Afers Socials) desaparegui i s'integri en la Conselleria de Serveis Socials del Consell Insular de Mallorca, que assumiria totes les seves competències.

  Segons la UNAC, amb aquesta mesura es reduiria temps, pressupost i dificultats de coordinació entre les diferents administracions.