6 de agosto de 2020
20 de octubre de 2008

UNAV demana a aerolínies, majoristes i touroperadors que detallin l'augment de costos pel combustible

MADRID, 20 d'octubre (EUROPA PRESS)

La Unió d'Agències de Viatges (UNAV), membre de la Federació Espanyola d'Associacions d'Agències de Viatges (FEAAV), ha instar avui les companyies aèries, majoristes i touroperadores que especifiquin clarament els diferents costos finals dels bitllets, així com els seus increments a conseqüència de l'augment del preu del combustible.

En un comunicat, la UNAV deixa clar que la denominació genèrica de "taxes", empleada durant l'últim període d'estiu per part de nombroses companyies per englobar la pujada de tarifes, "resulta del tot incorrecta, podent portar a confusió als usuaris a l'entendre que es tracta d'algun tipus d'impost especial", va reclamar l 'associació.

"L'esmentat error perjudica greument els interessos de les agències de viatges, que sorgeixen com últim enllaç amb el consumidor i com a part visible de la cadena", va assenyalar l'associació, qui considera "oportú" que les pròpies companyies, així com els majoristes i els touroperadors, deixin d'utilitzar el terme "taxes" quan els increments dels preus estiguin relacionats amb els carburants.

D'altra banda, la UNAV suggereix als majoristes que indiquin en els seus fullets l'import del carburant en el moment de l'emissió del catàleg ja que a través d'aquesta mesura, les agències de viatges "tindrien les eines necessàries per explicar als clients els diferents imports de les tarifes".

"Tot això busca, en última instància, la dignificació del sector a través de la condemna de les pràctiques dolentes per part dels propis involucrats en aquest negoci", va concloure l'associació.