31 de marzo de 2020
25 de febrer de 2008

9-M.- Unes 12.000 persones donaran suport demà a Zapatero al Palma Arena

PALMA DE MALLORCA, 25 de febrer (EUROPA PRESS)

El candidat a la reelecció per a la presidència del Govern central pel PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, es desplaçarà demà a Palma de Mallorca per fer el míting central de la campanya electoral a les illes Balears, al qual està previst que acudeixin unes 12.000 persones, segons les estimacions del PSIB.

L'esdeveniment tindrà lloc a les 20.00 hores al Palma Arena i comptarà amb les intervencions prèvies del secretari general del PSIB, Francesc Antich, el candidat socialista al Congrés dels Diputats, Antoni Garcías, la batlessa de Palma, Aina Calvo, i la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Francina Armengol.

El míting es produirà 24 hores després de celebrar-se el primer debat televisiu que tindrà lloc en 15 anys a Espanya entre els candidats a la presidència dels dos principals partits, que en aquesta ocasió enfrontarà a Zapatero amb el líder del PP, Mariano Rajoy. Prèviament, l'actual cap de l'Executiu acudirà demà, a les 12.00 hores, a un acte sectorial amb els sindicats a Madrid.

Per al míting de demà, el PSIB ha habilitat un total de 150 autobusos a disposició de les diferents agrupacions per facilitar la seva arribada a l'estadi de manera gratuïta al Palma Arena. Per a l'acte, s'han acreditat a prop de 130 periodistes i 40 persones ajudaran a les tasques d'organització de l'acte.

Fonts socialistes van detallar a Europa Press que l'esdeveniment serà "sens dubte el més important" de la campanya electoral que desplegarà el PSOE a l'arxipèlag. Així, van precisar sobre l'acte que el candidat a la presidència dedicarà una secció del seu discurs a fer referències "concretes" al context polític balear i a certes proposta del PSOE cap a les illes.

ÈXITS VS. ASSIGNATURES PENDENTS

La presència de Zapatero a les illes es produeix en un moment en el qual segueix pendent la firma del conveni ferroviari, de manera que aquest podria ser un dels anuncis que realitzés el socialista, tot i que és poc probable, ja que Antich va admetre avui que serà "difícil" que se subscrigui "abans del 9-M". En contra de Zapatero juga també el traspàs de les competències en matèria de Justícia, que tampoc ha pogut fer-se efectiu encara.

Per contra, el socialista tratarà de recavar vots recordant als ciutadans els èxits aconseguits pel seu Govern, com l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia de les Balears, la firma dels convenis de carreteres amb els Consells de Mallorca i Menorca -segueixen pendent el d'Eivissa i Formentera- i l'arribada d'inversions per a infraestructures de diferent índole.