16 de noviembre de 2019
 • Viernes, 15 de Noviembre
 • 29 de juliol de 2009

  La Unió de Consumidors de les Balears alerta del cobrament il·legal de tarifes per part d'empreses de lloguer de vehicle

  PALMA DE MALLORCA, 29 Jul. (EUROPA PRESS) -

  La Unió de Consumidors de les Balears (UCB) va alertar avui de pràctiques il·legals relacionades amb el cobrament de tarifes per part d'empreses de lloguer de vehicles, a l'entendre que facturen als seus clients per dia complet, "com a mínim", sent aquesta una pràctica "totalment il·legal" que, a més, està establerta a la Llei de Millora de la Protecció de Consumidors i Usuaris.

  A través d'un comunicat, la UCB va fer especial èmfasi que aquestes empreses "només" poden cobrar pel "temps real d'ús dels vehicles llogats", i alhora ha matisat que "no han d'abusar dels clients". Així, ha informat que tot i que el període en el qual es desitja llogar un turisme sigui de 7 hores, l'empresa cobra tot un dia de servei.

  Tot i això, va alertar que aquestes no són les úniques "pràctiques dolentes" d'aquestes empreses, ja que també és comuna l'exigència d'una targeta de crèdit per a la contractació d'aquests serveis o la limitació d'accés als mateixos als menors de 25 anys.

  Per aquesta raó, la UCB va recomanar als usuaris que denunciïn aquestes pràctiques i sol·licitin el llibre de reclamacions en els citats establiments, i alhora va aconsellar tramitar una denúncia davant de les autoritats en matèria de consum.